Inici Actualitat Taradell hissa la bandera negra pels 300 anys del Ban de la...

Taradell hissa la bandera negra pels 300 anys del Ban de la Junta de Braços

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell s’ha sumat aquest dimarts, 9 de juliol, a la commemoració del 300 aniversari del Ban de la Junta de Braços, conegut com el ban de la guerra a ultrança. Ho ha fet penjant la bandera negra on es pot llegir “lleis, constitucions, privilegis, honors, costums i prerrogatives”. El ban de 1713 comunicava la decisió de prosseguir la guerra contra els regnes d’Espanya i França i declarava la guerra per conservar les lleis, constitucions, privilegis i costums que han estat derogats.

A la comarca d’Osona un total de 39 ajuntaments i el Consell Comarcal d’Osona s’han sumat a aquesta iniciativa, encapçalada per la Comissió Osona 2014. Aquesta campanya és una de les primeres accions públiques de la Comissió Osona 2014 i servirà per donar el tret de sortida a la commemoració del tricentenari del 1714 a la comarca. L’òrgan està format per institucions, ajuntaments, entitats, associacions i partits polítics.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments