Inici Actualitat La gent gran de Taradell visita la central del Servei Local de...

La gent gran de Taradell visita la central del Servei Local de Teleassistència de Barcelona

0
COMPARTIR

Taradellencs a la visita feta a Barcelona

Més d’una vintena de veïns de Taradell i l’alcalde del municipi i president de la Mancomunitat La Plana, Lluís Verdaguer, han viatjat aquest dimecres 12 de juny a Barcelona per conèixer de primera mà com funciona el Servei Local de Teleassistència. L’activitat ha estat organitzada i subvencionada per l’Ajuntament de Taradell, amb el suport tècnic de  l’àrea de serveis socials i ciutadania de La Mancomunitat La Plana, i  amb col·laboració de Televida, l’empresa que gestiona la prestació.

A la delegació de Barcelona han estat rebuts pel delegat territorial de Catalunya de Televida, David Márquez. La delegada de Coordinació i Atenció al Client de Girona i Catalunya Central també de Televida, Eva Gost, i Gustau Barriga, de la Diputació de Barcelona, els han acompanyat a la visita guiada pel centre.

El Servei Local de Teleassistència, prestat per la Diputació de Barcelona en cooperació amb els ajuntaments de la demarcació de Barcelona, és un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans i/o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili. D’aquesta manera les persones beneficiàries d’aquest servei tenen la seguretat i tranquil·litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l’habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d’atenció mitjançant un terminal de teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari sense la necessitat d’aixecar l’auricular del telèfon.

El Servei realitza, a més, visites domiciliàries a les persones usuàries amb l’objectiu de realitzar un seguiment acurat de l’estat de la persona i coordinar amb els serveis socials les possibles intervencions necessàries per de forma integral oferir la millor atenció a les persones grans.

L’objectiu d’aquesta activitat ha estat conèixer de més a prop aquest servei tant per part d’usuaris que ja disposen del servei com d’altres persones del  municipi interessades en conèixer-lo. Actualment a Taradell hi ha 102 persones donades d’alta al Servei Local de Teleassistència. Per ser-ne beneficiari només cal adreçar-se als Serveis Socials del municipi.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments