Inici Actualitat L’Ajuntament reivindica el model català d’ensenyament aprovant per unanimitat una moció

L’Ajuntament reivindica el model català d’ensenyament aprovant per unanimitat una moció

0
COMPARTIR

Ple del mes de juny de l'Ajuntament de TaradellTots els grups municipals de l’Ajuntament de Taradell va donar suport aquest dijous a una moció en defensa del model català d’ensenyament. La moció, proposada per l’Associació Catalana de Municipis, rebutja la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que vol aprovar el Ministerio de Educación. Al mateix temps dóna suport a la Generalitat de Catalunya en la defensa de les competències educatives catalanes i en totes les actuacions que porti a terme per defensar el model lingüístic de l’escola catalana.

La regidora d’Ensenyament, Rosa Papell, va explicar que la LOMCE suposa una recentralització perquè treu competències de la Generalitat i és un “atac a un model lingüístic d’èxit i que posa en perill la immersió lingüística”. Jordi Freixas, portaveu d’ERC, va animar la Generalitat a “fer insubmissió i no aplicar la llei”.

El ple també va aprovar adherir-se al projecte “Desendolla’t: amb energia aprèn i estalvia”, impulsat pel Consell Comarcal d’Osona. Una iniciativa que va iniciar-se l’any passat i que promou l’estalvi energètic als centres escolars. Es va acordar continuar desenvolupant el projecte a l’escola Les Pinediques després de l’experiència de l’any passat.

La iniciativa millora la gestió energètica del centre amb formació específica de sensibilització per part de tècnics de l’Agència d’Energia d’Osona i el 50% de l’estalvi econòmic assolit es reinverteix en una actuació pedagògica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments