Inici Actualitat El ple de l’Ajuntament aprova dos acords per estalviar en electricitat i...

El ple de l’Ajuntament aprova dos acords per estalviar en electricitat i telefonia

0
COMPARTIR

El ple municipal d’aquest dijous corresponent al mes d’abril va ser de tràmit. Tots els punts de l’ordre del dia es van enllestir amb poc menys de mitja hora. Un dels punts més destacats és l’adhesió de l’ajuntament a un acord marc per al subministrament elèctric del Consorci Català per al Desenvolupament Local (CCDL), que suposarà un estalvi econòmic.

L’adhesió es va aprovar per unanimitat. A la pràctica suposa que el subministrament de l’energia elèctrica anirà a càrrec d’Endesa, que va guanyar el concurs públic realitzat pel CCDL al mes de gener. El principal avantatge és que la compra agregada es va fer per a tots els ens locals catalans i, per tant, s’aconsegueixen millors preus que si l’ajuntament els negociés tot sol.

A nivell català uns 500 ens locals també s’han adherit a aquest acord marc. El contracte té una vigència d’un any, prorrogable fins a tres anys i preveu que els ajuntaments puguin estalviar-se entre un 10 i un 30% en funció de les potències contractades. A més, els ajuntaments que realitzen els pagaments puntuals i ho fan domiciliant la factura al banc, addicionalment als preus aconseguits, compten amb un 1,5% de descompte.

El ple també va aprovar un conveni de col·laboració amb Localret i la Diputació de Barcelona per a la contractació dels serveis de telecomunicacions dividits en tres lots diferents: telefonia fixa, telefonia mòbil i internet. També es farà servir el sistema de compra agregada per a tots els municipis de la demarcació de Barcelona, cosa que permetrà disposar de preus més competitius.

Finalment, es va aprovar acceptar una subvenció de la Generalitat de Catalunya per l’Escola de Música. L’ajut, que ja estava previst, correspon al curs 2011-2012 i puja a 26.220 euros. L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va explicar que “estem contents i esperem que per l’any vinent es pugui mantenir aquest import”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments