Inici Actualitat Un veí exigeix a l’Ajuntament de Taradell que enderroqui part de l’Hotel...

Un veí exigeix a l’Ajuntament de Taradell que enderroqui part de l’Hotel de la Roca

1
COMPARTIR

Segons publica el bisetmanari El 9 Nou aquest divendres, un veí que té la segona residència a la urbanització La Roca de Taradell ha tramitat una instància a l’Ajuntament demanant l’enderroc de part de l’hotel que s’hi està construint.

La història ve de lluny. Concretament del 2007 quan alguns veïns, encapçalats per Jordi Puig i el col·lectiu La Roca Residencial, van presentar al·legacions perquè l’hotel podria portar soroll i trencar la tranquil·litat de la urbanització. També apuntaven que l’hotel es convertiria en una casa de cites o un geriàtric.

Puig es basa en una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del passat desembre que anul·la parcialment la llicència d’obres que va donar l’Ajuntament de Taradell. I demana que s’enderroqui la part afectada, que correspondria a una part del garatge (menys places de pàrquing) i alguns serveis del soterrani.

Des de l’Ajuntament de Taradell s’ha posat el tema en mans d’advocats. L’alcalde, Lluís Verdaguer, ha declarat a El 9 Nou que tal com s’ha fet l’hotel “no afecta ni perdjudica cap veí” i ha afegit que “nosaltres respondrem el que ens diguin els advocats”. També ens ha explicat que la sentència només manifesta l’anul·lació de part de la llicència, però no aclareix si s’ha d’enderrocar.

L’hotel va iniciar les obres a l’octubre de 2007. En principi havia de ser de 3 estrelles i disposar de 21 habitacions, més menjador i sala de conferències. El garatge al soterrani estava pensat per 30 vehicles. L’hotel esta situat al bell mig de la urbanització, just al costat de la capella de Sant Quirze. Les obres, però, s’han aturat en més d’una ocasió i no estava clara la seva viabilitat perquè l’empresa, Aires del Montseny, havia entrat en concurs de creditors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
17 febrer 2013 20:15

Les sentències utilitzen la jurisprudència i en aquest cas és de sobres conegut que el Tribunal Suprem diu que en cas d’anul·lació de la llicència, s’ha d’enderrocar la part afectada. El que no ho digui específicament la sentència no implica que no s’hagi de fer. A més, no es tracta d’una anul·lació parcial de la llicència, sinó de la seva anul·lació total i també s’anul·la la llicència ambiental. No es confongui que la setència només admeti dos de les demandes (ocupació de solar i distància a llindars) i no admeti el tema d’alçada i volum edificat. En el cas que… Llegeix més »