Inici Actualitat Més de vint carrosses i comparses participaran al Carnaval de Taradell

Més de vint carrosses i comparses participaran al Carnaval de Taradell

0
COMPARTIR

Més de vint carrosses i comparses participaran al Carnaval de Taradell d’aquest dissabte que, per tercer any, està organitzat per Ràdio Taradell. Una de les novetats d’aquest any és l’estrena d’una nova categoria: la de comparses. Així, es repartiran premis a les tres millors carrosses i a la millor comparsa. Fins aquest dijous, encara hi ha temps per inscriure’s i el sorteig per decidir l’ordre de sortida es farà aquest dissabte al migdia, a partir de les 12, en directe per Ràdio Taradell. Les inscripcions es poden fer a través d’internet (www.radiotaradell.net), a les oficines de l’Ajuntament i al Cafè de Can Costa.

La festa de la disbauxa, però, començarà a escalfar motors des de bon matí. Molts botiguers es disfressaran per a l’ocasió. A més, els comerços es preparen pel Segon Concurs d’Aparadors i, per això, alguns ja fa dies que estan a punt.

Rua de Carnaval

La jove actriu de Torelló Marina Comas, que va saltar a la fama gràcies a Pa negre, serà la pregonera del Carnaval i l’encarregada de donar el tret de sortida a la rua de carrosses. Comas farà el pregó a les 7 del vespre, al costat del Rei Carnestoltes. Però, una hora abans, a les 6, ja hi haurà la concentració de carrosses al monument de l’Atlàntida.

Pel que fa al recorregut, les carrosses i comparses passaran per la carretera de Balenyà, el passeig de Sant Genís, la carretera de Mont-rodon, el passeig Domènec Sert, la carretera de Balenyà, el carrer de la Vila, el carrer Catalunya, l’avinguda Montseny, el carrer Sant Sebastià, la plaça de les Eres i la carretera de Balenyà. La rua acabarà, altre cop, al monument de l’Atlàntida. Això sí, les carrosses i comparses que vulguin sortir abans de la rua ho podran fer després de passar pel carrer de la Vila. Podran seguir pel carrer Batllia.

En un punt del recorregut, hi haurà el jurat, que escollirà les 3 millors carrosses i la millor comparsa. El jurat del Carnaval el formaran la pregonera, Marina Comas; el director general de Joventut de la Generalitat, el taradellenc Toni Reig; el regidor de Festes de l’Ajuntament de Taradell, Joan Casassas, i els organitzadors dels Carnavals de Torelló i de Centelles, Christian López i Toni Carrasco.

Un cop acabi l’exhibició de carrosses, el Carnaval continuarà a Can Costa. Primer, a la sala gran, on es repartiran entrepans pels membres de les carrosses i comparses, i es lliuraran els premis. I, a partir de les 10 de la nit, la festa acabarà a la Carpa de Can Costa. El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros -es poden comprar al Bar de Can Costa, Ràdio Taradell i al Manli de Vic- i de 12 euros a taquilla.

En directe per internet

La rua del Carnaval es podrà seguir en directe per internet, a través de la pàgina web de la ràdio (www.radiotaradell.net), de la pàgina de Facebook (www.facebook.com/radiotaradell) i del Twitter (@rtaradell). Aquesta retransmissió serà possible gràcies a OsonaStream (http://www.livestream.com/osonastream).

Segon Concurs d’aparadors

Coincidint amb el Carnaval, es farà el 2n Concurs d’Aparadors dels comerços de Taradell. Està impulsat per l’Agrupació de Botiguers de Taradell, la regidoria d’Economia de l’Ajuntament de Taradell i Ràdio Taradell, amb l’objectiu de dinamitzar el teixit comercial del municipi.

A aquest concurs, hi poden participar tots els establiments comercials associats a l’Agrupació de Botiguers i hauran de guarnir el seu aparador amb motius referents al Carnaval, ja sigui amb productes tradicionals o bé amb elements relacionats amb la festa. El tema, però, és completament lliure. El jurat valorarà l’originalitat i l’adequació a la temàtica dels productes i recursos propis de la botiga.

El membres del jurat del Carnaval visitaran els comerços el mateix dia 16, entre les 5 i les 6 de la tarda. I s’entregarà un únic premi al Millor Aparador del Carnaval 2013, que consistirà en un trofeu, que es lliurarà dissabte després de la rua.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments