Inici Actualitat Un treball sobre la qualitat ecològica de la Riera del municipi guanya...

Un treball sobre la qualitat ecològica de la Riera del municipi guanya el cinquè Premi Ajuntament Taradell

0
COMPARTIR
Premiat en la 5a edició

Jordi Blancafort Sala es va endur aquest divendres al vespre la cinquena edició del Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca de batxillerat. El treball premiat analitza la qualitat ecològica de la Riera de Taradell i la seva biodiversitat. El guardó està dotat amb 600 euros. Optaven al guardó un total de quatre treballs.

El treball premiat es basava en mostres agafades durant diversos mesos a la Riera de Taradell en trams abans i després de la depuradora. L’estudi analitzava l’acidesa de l’aigua (Ph), la temperatura i la presència de compostos químics com nítrids i amoníac. Segons el propi autor del treball abans de passar per la depuradora de Taradell l’aigua “no té massa presència de nítrids i amoníac, mentre que després de la depuradora la seva concentració és una mica més alta”. La temperatura i l’acidesa es manté.

Entre d’altres aspectes, el jurat ha valorat el seu caràcter científic, el rigor tècnic en el llenguatge i la voluntat que el treball sigui d’utilitat. El jurat també va  destacar l’alt nivell dels quatre treballs presentats.

Entre ells, n’hi havia un titulat “El biogàs, energia alternativa i opció mediambiental” de Pau Pladevall Jalonc. Un altre de Bruna Sánchez Pladevall sobre el procés de fabricació de la cervesa artesanal, i un tercer de Xavier Miralpeix València centrat en l’emissora municipal Ràdio Taradell.

El jurat estava format per la regidora d’Ensenyament, Rosa Papell, el professor de l’INS Taradell, Àngel Pozas, la responsable de la biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó, el professor de la UOC, Albert Sangrà, i el taradellenc i membre d’Òmnium Cultural, Josep Romeu.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va destacar que, per primer any en les cinc edicions, el guanyador del premi ha estat un noi

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments