Inici Actualitat Es renova part de l’enllumenat de Taradell per estalviar despesa

Es renova part de l’enllumenat de Taradell per estalviar despesa

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell va renovar durant el 2012 part de l’enllumenat del poble per reduir la seva despesa en watts. En total es van destinar uns 47.000 euros, dels quals quasi la meitat (22.000 euros) procedien de subvencions de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona.

L’actuació ha consistit en substituir punts de llum de vapor de mercuri de 250 watts o 125 watts per punts de llum d’halogenurs metàl·lics de 70 watts, punts de llum de vapor de sodi d’alta pressió de 50 watts. En alguns llocs s’ha canviat també l’equip i el pàmpol.

Al passeig de Les Pinediques s’han substituït 30 punts de llum pels primers LED de 30 watts que es posen a Taradell.

Les zones on s’han fet canvis d’enllumenat són la carretera de Balenyà, el carrer de la Vinya d’en Pallassa, carrer de l’Església, passeig de Les Pinediques, passatge del Casino, passeigde l’Alcalde Joan Reig, passeig Domènec Sert, carretera de Mont-rodon i plaça de les Eres.

A Taradell l’enllumenat públic consta de 1.782 punts que l’any 2012 van tenir un consum elèctric d’1.119.203 quilowatts hora i any. L’evolució dels últims anys ha fet que el preu de l’energia vagi augmentant i, per tant, també pugi la despesa elèctrica. L’objectiu dels canvis d’enllumenat per sistemes més eficients ha possibilitat un major estalvi econòmic en la despesa. Així en els últims anys, el consum elèctric pràcticament no ha augmentat, tot i l’increment del cost de l’electricitat i l’augment de punts de llum.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments