Inici Actualitat Francesc Homs és el nou Conseller de Presidència i Afers Exteriors

Francesc Homs és el nou Conseller de Presidència i Afers Exteriors

0
COMPARTIR

El nou Govern de la Generalitat ja té noms i cares. Entre els nous consellers hi ha un taradellenc. Francesc Homs, actual portaveu del Govern i secretari general de Presidència, serà el nou conseller de Presidència. Aquest departament s’eleva a conselleria i tindrà molta més importància, assumint les competències d’Afers Exteriors de la Generalitat.

Això vol dir que tindrà un gran protagonisme en l’organització de la consulta sobiranista i en la seva projecció internacional. Seguirà sent el portaveu del Govern.

Homs és home de confiança d’Artur Mas i ha negociat l’acord amb ERC per la consulta. Anys abans ja va ser un dels negociadors de CiU per l’Estatut. Francesc Homs és llicenciat en Dret per la UAB i militant de CDC des del 1993 i té un perfil marcadament sobiranista.

Juntament amb Homs, continuen com a consellers Andreu Mas-Colell (Economia i Coneixement), Joana Ortega (Vicepresidència i Governació i Relacions Institucionals), Irene Rigau (Ensenyament), Boi Ruiz (Salut), Ferran Mascarell (Cultura) i Josep Maria Pelegrí (Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural). Entre les noves cares hi ha Santi Vila que relleva Jordi Recoder a la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Un altre osonenc, Ramon Espadaler, serà el nou conseller d’Interior en substitució de Felip Puig. Aquest ocuparà la conselleria d’Empresa i Treball en el lloc de Francesc Xavier Mena.

També hi ha cara nova a la Consellera de Benestar i Família, que l’ocuparà Neus Munté en lloc de Josep Lluís Cleries. I la de Justícia l’ocuparà Germà Gordó en substitució de Pilar Fernández Bozal.

La presa de possessió ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments