Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell aprova per unanimitat una moció que declara persona non-grata...

L’Ajuntament de Taradell aprova per unanimitat una moció que declara persona non-grata el ministre Wert

0
COMPARTIR
L'estelada onejant el passat 23 d'abril de 2012

Els quatre grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Taradell van aprovar per unanimitat en el ple d’aquest dijous una moció en defensa del model d’escola catalana. La moció mostra el rebuig a la reforma de la llei d’educació del Govern de l’Estat “que pretén un sistema educatiu segregador que atempta contra el model d’escola catalana”. I es declara persona non-grata al municipi de Taradell al ministre José Ignacio Wert.

La moció també defensa el model d’immersió lingüística “amb més de 30 anys de recorregut” i dóna suport a la comunitat educativa catalana.

La regidora d’Ensenyament, Rosa Papell, en representació del col·lectiu docent a Taradell, va afirmar que la immersió lingüística “fa anys que s’aplica amb un gran èxit i és un model que ens ha enriquit culturalment i afavoreix la integració i cohesió social”. També va manifestar que a l’esborrany presentat per l’Estat espanyol “s’hi pot apreciar l’actitud ofensiva contra la llengua catalana des de fa anys”.

Tant ERC com SI van donar suport a la moció i a les paraules de Papell. Jordi Freixas (ERC) va afirmar que “no podem fer un pas enrere” i Jacint Casdevall (SI) va dir que “tot això va més enllà d’un atac a la llengua”. PxC també va votar-hi a favor.

Aquí podeu llegir la moció.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments