Inici Actualitat Ja estan disponibles les novetats literàries de novembre a la Biblioteca

Ja estan disponibles les novetats literàries de novembre a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de novembre. Cada mes des de la biblioteca ens faran una tria que us presentarem. Recordem que a la portada de la web, just sota la columna de Cultura, trobareu un banner fix que us portarà a l’apartat pàgina dedicat a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

El Talp / John le Carré

Barcelona: Ed. 62, 2011

Sinopsi: El servei secret britànic té un agent doble soviètic infiltrat al seu cim en plena guerra freda. Després d’aconseguir una inesperada revelació, un espia anglès ha advertit del talp el responsable del conjunt dels serveis d’intel·ligència britànics, el qual recorre a l’agent semiretirat George Smiley perquè descobreixi qui és el traïdor al nucli de la seva cúpula, sense que els seus integrants sàpiguen res de la investigació.

Nova edició de la coneguda obra de John Le Carré.

El somriure de les dones / Nicolas Barreau

Barcelona: Columna, 2012

Sinopsi: L’Aurélie Bredin, responsable del restaurant Le Temps des Cerises després de la mort del seu pare, no és de les que creuen que les coses passen perquè sí. Un dia gris de novembre en què l’Aurélie se sent més deprimida que mai, descobreix un llibre titulat El somriure de les dones. Empesa per la curiositat, comença a llegir-lo i troba un passatge que parla del seu propi restaurant.

El Meu enemic mortal / Willa Cather

Badalona: Edicions de 1984, 2012

Sinopsi: «Vaig veure per primera vegada la Myra Henshawe quan jo tenia quinze anys, però recordava haver-ne sentit a parlar des que tenia ús de raó. La Myra havia fugit per casar-se, i aquella història era la més interessant, de fet era l’única anècdota interessant, que s’explicava a la nostra família durant les vacances o a les trobades familiars.»

La fugida llegendària de la Myra Henshawe comença quan deixa enrere una immensa fortuna per casar-se per amor: una bogeria romàntica feta per una noia que sembla destinada per a alguna cosa més fonda que l’amor. Sentiments extrems, remordiments profunds i grans ambicions, tot forma part de la realitat quotidiana d’aquesta dona fascinant i terriblement atractiva que ho deixa tot per mor d’una passió. En el seu magnífic retrat de la Myra Henshawe, Willa Cather descriu amb subtilesa i elegància el transcórrer d’una vida aclaparada pel pes de les pròpies decisions.

 

Secció adults

Viatgeres i escriptores / Pilar Godayol

Vic: Eumo, 2011

Sinopsi: Viatgeres i escriptores recupera una desena de periples femenins dels últims tres segles (XVIII, XIX i XX) amb un punt en comú: les protagonistes van voler deixar constància de les seves gestes i descobertes.
La Constantinoble de Lady Mary Wortley Montagu, l’Europa de la princesa Ekaterina Romanovna Dashkova, l’Escandinàvia de Mary Wollstonecraft, l’Egipte de Florence Nightingale, l’Àfrica de Mary Kingsley, la França d’Edith Wharton, l’Aràbia Saudita de Gertrude Bell, la Pèrsia de Vita Sackville-West, la Polinèsia oriental d’Aurora Bertrana i el Leningrad de Montserrat Roig constitueixen una mostra variada de la presència de les dones en la cultura literària viatgera de diverses èpoques. Amb elles, Pilar Godayol vol fer un petit homenatge a totes les dones que van tenir el coratge d’anar a contracorrent quan el paper més habitual era el de quedar-se a casa

Autocad 2012: de los fundamentos a la presentación detallada  / Olivier le Frapper

Cornellà de Llobregat : ENI, 2011

Sinopsi: Presenta les funcions essencials per a dominar aquesta  aplicació de CAD/CAM i per adquirir bones pràctiques per a fer un ús òptim del programa.

 

Novel·la juvenil

Tu i jo, ara i aquí / Jay Ascher i Carolyn Mackler

Barcelona: Estrella Polar, 2012

Sinopsi: Què faries si, gràcies al Facebook, sabessis com sera el teu futur?

Som al 1996. Internet s’està tot just promocionant i l’Emma rep una connexió gratuïta. Només connectar-se, la seva pàgina de Facebook apareix a la pantalla. Però… Facebook encara no s’ha inventat. Ella i en Josh, el seu millor amic, veuen com seran d’aquí a quinze anys. Naturalment, es queden desconcertats. Què caram vol dir m’agrada i sol·licitud d’amistat?

Parelles, feines, cases, fills… tot és al Facebook! I cada vegada que actualitzen les seves pàgines personals, el seu futur canvia. A partir d’ara, tot el que facin al present, ho veuran reflectit en el seu perfil del futur.

Tornaran a buscar-me / Hatero & Lahoz

Barcelona: La Galera, 2012

Sinopsi: Ets un jove rebel i inadaptat? Els teus pares no t’entenen? Et costa encaixa i fer amics? L’Acadèmia Fénix et canviarà. Tan si vols com si no vols.

Greco, un jove problemàtic de setze anys, és enviat a una prestigiosa institució anglesa, l’Acadèmia Fènix, que té fama d'”arreglar” els joves rebels en temps rècord. Allà coneix l’Iris, una altra interna. Junts, aniran descobrint que a l’acadèmia succeeixen coses molt estranyes als alumnes, que d’un dia a l’altre desapareixen per tornar inquietantment canviats i dòcils. Al Greco i a l’Iris els queda molt poc temps per descobrir el misteri de l’Acadèmia Fénix i la seva sinistra directora, o ells seran les properes víctimes.

Premi La Galera Joves Lectors 2011

La dona vestida de negre / Jordi Folck

Barcelona : Barcanova, 2011

Sinopsi: L’Anna Barral pateix un accident d’automòbil que la deixa en una cadira de rodes. D’aleshores ençà, se li ha enterbolit el caràcter. Per això, quan coneix l’Eduard Torrens, un jove afeccionat a la fotografia, i se n’enamora, veu una manera de fugir del seu món limitat i obrir-se a les emocions. Quan l’Eduard vol desentendre’s d’ella, l’Anna planeja una terrible venjança: matar-lo.

El meu pare és un mafiós / Lluís Garcia de Oro

Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: Em deia Aleix i tenia disset anys. Ara estic mort.

Tot va començar fa exactament deu dies. Era divendres a la tarda i era al Calexico, un bar de Gràcia. A mi la cervesa em fa pixar molt, així que tot i que feia menys de vint minuts que havia anat al lavabo, em vaig aixecar per tornar-hi. I mentre estava pixant, vaig veure que entrava un paio amb una pinta força estranya. Se’m va posar a pixar al costat. I, tot i que no sóc gens paranoies amb aquestes coses, estava segur que em mirava de reüll… (però no allò típic de mirar-me el tema per comparar mides; em mirava a la cara). I de sobte, sense dir res, treu un punyal i me’l clava!

 

Secció infantil

Que comenci la festa! Com van néixer i com se celebren les festes tradicionals de Catalunya / Marta Luna  

Barcelona: La Galera, 2012

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Per què per Sant Medir les colles llancen caramels als nens? Qui és la patrona dels músics? Quin és, segons la tradició, el dia dels enamorats a Catalunya? Celebrem festes populars durant tot l’any, i de vegades la manera de celebrar-les és una mica estranya (fent ballar un ou, menjant castanyes, portant a beneir els animals o saltant per damunt d’una foguera). Aquest llibre explica com van néixer aquestes festes i com es celebren.

Rondalles que no hem de perdre / Anna Tortajada 

Barcelona: Columna, 2011

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: Temps era temps, en els orígens de la humanitat, quan tot ens sorprenia i res no tenia cap mena d’explicació, van néixer les rondalles meravelloses per fer-nos una mica més comprensibles els misteris del món i ensenyar-nos a conviure-hi, per mostrar-nos com afrontar les dificultats i les nostres febleses, i alhora indicar-nos com ens podem relacionar amb el món exterior i viure en societat, en una societat que canvia constantment, perquè està viva. La tradició oral va anar adaptant aquestes rondalles a l’entorn i als temps que corrien, i és per això que arreu del món els contes tradicionals de cada poble són part de la seva identitat. Les rondalles meravelloses de Catalunya tenen l’essència d’allò que és universal, alhora que responen a la nostra mentalitat individual i col·lectiva. De les nostres rondalles n’aprenem el seny, però també, i sobretot, la rauxa, que ens permet confiar joiosament en la màgia de la vida.

Quatre retocs / Caterina Valriu / Maria Espluga (Il·l.)

Barcelona: Cruïlla, 2012

Edat: de 6 a 8 anys

Sinopsi: La protagonista d’aquesta història, Na Toké, es mira a l’aigua del llac i no s’agrada. Malgrat que el seu amic Asoklé li diu que no ho faci, na Toké decideix anar a veure Quitothopot per demanar-li que li faci quatre retocs. Na Toké queda molt satisfeta amb els canvis, tot i que els altres animals se’n riuen. Escrit a partir de la llegenda africana titulada Per què la ratapinyada no és un ocell i de la llegenda mallorquina Per què les abelles en picar se moren, aquest conte es comprèn dins del nivell de lectura avançat per a nens a partir de 6 anys.

Corre, pardalet / Brigitte Weninger / Anna Anastasova (Il·l.)

Barcelona: Joventut, 2012

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: El pardal i el ratolí són bons amics i juguen plegats tot sovint. Però un dia esclata una tempesta i l’ocellet cau a terra, ferit. Quan torna en si, no pot moure’s i necessita ajuda. És el vell corb qui té cura d’ell, mentre el seu amic ratolí li fa companyia. La vida del pardalet ja no tornarà a ser com abans; no tornar a volar mai més és difícil d’acceptar, però el pardal haurà de desenvolupar una nova habilitat que el conduirà per la vida d’una altra manera. Aquesta és una història plena de sensibilitat sobre les conseqüències d’un accident o d’una malaltia. Una història que dóna ànims i estimula la confiança en un mateix, sense excloure les dificultats i els obstacles que cal assumir i superar.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments