Inici Actualitat Set pisos per a joves del Pujoló es destinaran a persones amb...

Set pisos per a joves del Pujoló es destinaran a persones amb risc d’exclusió social

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell i la Fundació Vilademany signaran properament un conveni perquè els habitatges de protecció oficial que gestiona el consistori es destinin a persones amb necessitats socials. Es tracta de 7 pisos, situats al passatge del Pujoló, i que en un principi anaven destinats als joves.

Dels 21 pisos de l’edifici, 14 són gestionats per Adigsa per facilitar l’emancipació dels joves. La resta els gestiona l’Ajuntament per a necessitats socials. Al principi eren 4 pisos, però després de les reunions amb Adigsa per millorar l’adjudicació dels habitatges, es va acordar que l’Ajuntament en gestionaria 3 més que havien quedat vacants.

El pas que es va aprovar en el ple d’aquest dijous és signar, properament, un conveni amb la Fundació Vilademany perquè aquesta institució sigui la que gestioni els 7 pisos per a usos socials. Els criteris per al seu accés es marcaran conjuntament amb l’àrea de Serveis Socials del propi Ajuntament.

Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, “amb un lloguer econòmic gent amb necessitats socials podran accedir directament als pisos sense haver de passar pel procés d’adjudicació d’Adigsa i, al mateix temps, podran rebre altres serveis a través de la Fundació”. Per exemple, serveis de menjador, neteja o bugaderia.

A canvi, l’Ajuntament farà una aportació de 7.000 euros (1.000 per habitatge) a la Fundació Vilademany. Aquests diners suposen la mateixa partida que, fins ara, aportava el consistori per cobrir els possibles impagaments dels llogaters i que ara haurà d’afrontar la Fundació. Segons Verdaguer “si ho gestiona la Fundació, podrà seguir molt més el dia a dia dels usuaris”.

ERC i SI, juntament amb CiU, també van votar a favor d’aquest conveni que és per un període de quatre anys, afirmant que era una bona proposta. La intenció inicial era construir habitatges per a usos socials a la mateixa zona del Pujoló, però s’ha optat per aquesta solució després de veure que no era viable.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments