Inici Actualitat La UVic, l’Ajuntament de Taradell i la comissió dels Tonis signen el...

La UVic, l’Ajuntament de Taradell i la comissió dels Tonis signen el conveni pel futur Ecomuseu del Blat

0
COMPARTIR

La sala del Rectorat de la Universitat de Vic va acollir aquest dimecres a la tarda la signatura formal del conveni que vincula la UVic, l’Ajuntament de Taradell i la comissió de Tonis de Taradell per constituir l’Ecomuseu del Blat. Es tracta d’un projecte que pretén recuperar i donar a conèixer la vida i el patrimoni rural de la comarca d’Osona.

La signatura del conveni suposa el tret de sortida per constituir formalment i insitucional el projecte que des de fa uns anys ja realitza activitats a l’entorn de la vida de pagès. Josep Casassas, membre de la comissió dels Tonis de Taradell, va explicar que  ara cal “establir un pla director per marcar les línies mestres del projecte”. I va destacar que la línia a seguir passa per  “assegurar la viabilitat tècnica i de discurs de l’Ecomuseu, però també la viabilitat social i econòmica del projecte”.

I va explicar que l’objectiu és que esdevingui un centre de documentació territorial que integri tres eixos bàsics: la investigació i la recerca; un projecte educatiu potent que inclogui totes les etapes docents; i l’aspecte comercial a través de generar visites de turistes tant interns com externs.

Josep Pressegué, president de la comissió dels Tonis, va manifestar que el projecte de l’Ecomuseu ve d’un treball de fa molts anys de recuperació de carruatges i oficis i tradicions. I va destacar que pretén vincular i involucrar el patrimoni rural de la comarca per “esdevenir un gran projecte”.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va felicitar-se pel fet de signar el primer conveni entre el consistori taradellenc i la UVic i va afirmar que és un projecte que “durant deu anys l’hem anat coent” i que la presència de la universitat “pot donar-li futur”. També va insistir en què “hem de ser capaços de sumar-hi tot aquell que treballi pel món rural”.

Finalment, des de la UVic el seu rector, Jordi Montanyà, va felicitar la iniciativa perquè “reafirmar la nostra identitat com a país cada cop és més important”. I va destacar el fet d’obrir el projecte a la comarca i el d’incorporar el coneixement de la UVic perquè “dóna solidesa”.

A la signatura del conveni també hi van ser presents els regidors de CiU, Jordi Baucells, el d’ERC, Salvador Clot, i el de SI, Jacint Casadevall, juntament amb diversos representants dels grups de Recerca de la UVic, del Museu del Blat de Taradell, del Molí de la Calvaria de Calldetenes, el Museu del Pa de Tona i el jaciment de Les Lloses de Tona, que també s’integren en el projecte.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments