Inici Actualitat Una granja de Taradell opta a un premi a l’excel·lència del sector...

Una granja de Taradell opta a un premi a l’excel·lència del sector porcí a tot l’Estat

0
COMPARTIR
Guardó Porc d'Or Diamant del 2010
Guardó Porc d’Or Diamant del 2010

Una granja de Taradell i una de Sant Boi de Lluçanès opten a un premi que reconeix l’excel·lència del sector porcí a tot l’Estat, juntament amb una explotació de Candasnos, a Osca. L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va crear els Premis Porc d’Or el 1994 amb l’objectiu de reconèixer el treball d’aquelles empreses i explotacions de porcí que “gràcies a la seva professionalitat i a la utilització de les millors tècniques de producció, són capaces de superar els nous reptes que contínuament apareixen en aquesta activitat, actuant com a puntes de llança del sector porcí espanyol”. En aquesta edició s’han analitzat 657 granges.

Una comissió delegada del jurat ha visitat les granges abans de la decisió final. Els guanyadors es donaran a conèixer a la gala de lliurament dels Porc d’Or, que tindrà lloc per primera vegada a Madrid el pròxim 23 de novembre, segons ha explicat l’IRTA en un comunicat.

Són candidates a la màxima categoria dels guardons la granja Castellets, de l’empresa Pinsos Sant Antoni, de Taradell; i la Vernera, de l’empresa Granges La Vernera S.L., a la localitat de Sant Boi de Llucanès. La granja Castellets ja va guanyar el Porc d’Or Diamant els anys 2009 i 2010.

L’organització d’aquest guardons els promou l’IRTA del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de Pfizer Salut Animal i l’Associació Nacional de Porcicultura Científica (Anaporc).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments