Inici Actualitat Ja teniu a l’abast les novetats de la Biblioteca del mes d’octubre

Ja teniu a l’abast les novetats de la Biblioteca del mes d’octubre

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes d’octubre. Cada mes des de la biblioteca ens faran una tria que us presentarem. Recordem que a la portada de la web, just sota la columna de Cultura, trobareu un banner fix que us portarà a l’apartat pàgina dedicat a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Cinquanta ombres d’en Grey / E.L. James

Barcelona: Rosa dels Vents, 2012

Sinopsi: Quan a l’estudiant de literatura Anastasia Steele li encarreguen que entrevisti en Christian Grey, un jove empresari d’èxit, es troba amb un home atractiu, seductor i també molt intimidant, que la deixa impressionada. La inexperta i innocent Ana intenta oblidar-lo, però de sobte s’adona que desitja aquest home. Quan la parella per fi inicia una apassionada relació, les peculiars pràctiques eròtiques d’en Grey desconcerten l’Ana, que a poc a poc va descobrint els límits dels seus propis i més obscurs desitjos…

La dona de paper / Rabih Alameddine

Barcelona: Rosa dels Vents, 2012

Sinopsi: Després de l’èxit de L’home que explicava històries, Rabih Alameddine torna a triomfar amb aquesta magnífica novel·la que, des de les primeres pàgines, ens trasllada a un pis vell de Beirut. Allà hi trobem Aallija, una dona d’uns seixanta anys, amb els cabells tenyits de blau i una història per explicar.

La senyora parla de la seva vida, però quina vida? Anys i anys dedicats a llegir els millors llibres i a traduir-los mentre als carrers de Beirut queien bombes i retrunyien els ecos d’una guerra que va convertir molts joves pacífics en espies i sicaris, cosa que va obligar a una dona sola a dormir amb un rifle al costat del llit, per defensar-se dels atacs imprevistos.

L’ombra de la sirena / Camilla Läckberg

Badalona: Ara Llibres, 2012

Sinopsi: Un home desapareix misteriosament a Fjallbacka. Quatre mesos més tard el troben assassinat, congelat. El cas es complica quan un dels coneguts de l’home mort, l’escriptor Christian Thydell, comença a rebre cartes amenaçadores. Inicialment, l’escriptor refusa l’ajuda de la policia i intenta minimitzar l’assumpte, però en Patrik Hedstòm s’adona del perill que corre. Algú odia profundament l’escriptor. Una persona aparentment confusa i inestable, però que no dubtarà de portar a terme les seves amenaces. Quan la policia troba un altre home assassinat, en Patrick sap que hi ha una connexió entre ells.

 

Secció adults

Manual completo para el corredor de larga distancia / Sean Fishpool, Sean Keogh

L’Hospitalet: Hispano Europea, cop. 2012

Sinopsi: Sis programes d’entrenament graduats per fer-te avançar des del nivell de principiant fins al de corredor de llarga distància. Consells experts sobre com trobar el calçat més adequat, directrius essencials sobre dieta i nutrició per evitar lesions i millorar la teva forma física.

Un hort per ser feliç  / Marc Estévez Casabosc

Badalona : Ara Llibres, 2012

Sinopsi: Posa un hort a la teva vida. Tens a les teves mans una guia fàcil i pràctica per convertir el teu jardí en el rebost de casa teva. Com m’hi poso? Amb quines verdures començo? A on compro la terra? Una guia completíssima per crear un hort sense cap esforç i poder gaudir de verdures fresques tretes directament del balcó de casa teva.

El primer llibre escrit i pensat per a horts a Catalunya, ple de trucs i consells útils per treure el màxim rendiment de l’espai i dels materials al teu abast, de l’autor de l’èxit de vendes El secret més ben guardat.

 

Novel·la juvenil

L’Estrany / Jordi Sierra i Fabra

Barcelona: Barcanova, 2012

Sinopsi: L’estrany ens ofereix la història del Daniel, un noi que ha de sobreviure en temps de dictadura i que coneix un vell amb una cama de metall (l’estrany) que li descobreix la passió per la literatura. És una novel·la que parla de la vida en temps de por i silenci, de la infantesa com a poder vital en moments amargs i, sobretot, del poder de la fantasia per enfrontar-se al més dur de l’existència: la falta de llibertat.

El xoc de la realitat amb la fantasia crea un marc que permet mostrar una crua dissecció de qualsevol dictadura en contraposició amb els somnis i les esperances d’un nen, és a dir, amb l’esperança d’un futur que sembla prohibit.
Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil, 2011.

¡Buenos días princesa! / Blue Jeans

Barcelona: Planeta, 2012

Sinopsi: Fa dos anys es van conèixer quan més es necessitaven i van formar el CLUB DELS INCOMPRESOS. No obstant això, alguna cosa ha canviat i ara ja no saben si poden comptar els uns amb els altres.

La Valèria no sap si deixant-se portar per que sent pot trair la seva millor amiga; en Bruno escriu cartes d’amor que no donen resultat; la Maria és l’aneguet lleig que busca el seu lloc; l’Elisabet no està acostumada a que li diguin que no; en Raül no vol equivocar-se aquesta vegada…
Amors desbordants, dubtes existencials, secrets inconfessables i molta, molta diversió.

 

Cinema

Los ojos de Julia / una pel·lícula de Guillem Morales

[S.I.]: Universal, DL 2010

Cinema de terror: La Júlia, una dona que pateix una malaltia degenerativa de la vista, troba la seva germana bessona Sara, cega a causa de la mateixa malaltia, penjada al soterrani de casa seva. Malgrat que tots els indicis apunten a un suïcidi, la Júlia investigarà pel seu compte el que ella intueix és un assassinat, endinsant-se en un món de foscor en el qual sembla amagar-se una misteriosa presència. A mesura que la Júlia vagi descobrint l’aterridora veritat que envolta la mort de la seva germana, la seva visió s’anirà deteriorant cada vegada més, fins que una sèrie d’inexplicables morts i desaparicions es creuaran al seu camí…

 

Secció infantil

La col·lecció Mamut acosta el còmic als nens que encara no saben llegir o els que inicien el seu aprenentatge. Els còmics de la col·lecció 3+ expliquen petites històries en vinyetes de lectura fàcil i sense text. Els de la col·lecció 6+ presenten ja les vinyetes amb text de lletra lligada.

Ti-jack / Estelle Billon Spagnol 

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Ti-Jack és un gat pirata que naufraga en una illa aparentment deserta. En realitat, però, està habitada per milers d’ocells que en principi no haurien de suposar un problema… si no fos perquè Ti-Jack és un gat a qui li encanta caçar ocells i, és clar, es posarà en un munt de problemes…

City kid / Text i il·lustracions: Álex Fito 

Barcelona: Bang, 2012

Sinopsi: En Joan està avorrit del poble on viu. Però aviat es muda amb la seva família a la gran ciutat i tot canviarà… Podrà adaptar-se en Joan a aquests canvis? City kid ens explica aquesta vida diferent d’en Joan.

Un rei molt tossut / Montserrat Balada / Il·lustracions: Pep Boatella 

Vilanova i la Geltrú: El cep i la nansa, 2012

Edat: a partir de 5 anys

Sinopsi: En Tolot és el rei més tossut del món. Quan algú li porta la contrària, el tanca a la presó. Així, la presó de palau està sempre plena a vessar de gent. Un bon dia, mana als seus soldats que vol rocs que parlin. Rocs parlants?! Els soldats tenen un greu problema! Com s’ho faran per fer entrar en raó a en Tolot i no acabar a la presó?

Els contes de la col·lecció Ginjoler presenten els textos acompanyats d’una adaptació al sistema bimodal, que utilitza el vocabulari de la llengua de signes catalana (LSC) amb l’estructura de la llengua oral. És a dir, utilitza un signe per a cada paraula. Aquests contes, doncs, permeten la lectura del text tant a nens sords com oients.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments