Inici Opinió La circulació a la zona de La Serra, deu anys després

La circulació a la zona de La Serra, deu anys després

0
COMPARTIR

Sóc de les que m’agrada anar al poble a peu. Això sí, sempre que puc i el temps m’ho permet. Aquest darrer any, amb les obres del nucli antic, he escoltat moltes crítiques dels canvis de circulació d’aquesta zona. No parlaré de si les trobo correctes o no, ja hi ha qui ho fa. Arran d’això però, m’ha vingut a la memòria quan van fer nova la zona de l’Institut i la urbanització de La Serra. Més de deu anys després, aquella zona continua sent un caos. En el seu moment, un grup de veïns va intentar promoure una campanya en contra d’aquells canvis, però com sol passar, ningú es va voler posar al capdavant per tirar endavant amb les queixes. Què passava? I què segueix passant?

Es va prohibir als vehicles el tram del carrer Ramon Pou per sortir cap al carrer Sant Sebastià. Els veïns d’aquella zona, per tant, hem de sortir cap al poble, obligatòriament pel carrer de la Serra, un carrer no sé si igual o més estret que el Ramon Pou, que se li permet estacionar a banda i banda, i que a la vegada és de doble sentit. Aquest no és però, el principal inconvenient. A la cantonada d’aquest amb el carrer Sant Sebastià i l’Avinguda Montseny, la majoria de vegades hi ha cotxes mal aparcats que, tot i el mirall que hi ha, dificulta les incorporacions.

Més coses. No sé si hi heu passat mai durant les hores que els alumnes surten de l’Institut. Quatre autocars que ocupen una part de la zona d’estacionament i una part de la carretera (no en tenen cap culpa, l’espai és el que hi ha), seguit de familiars que van a buscar els alumnes i aparquen en doble o triple fila. Els que vivim a la zona hem de fer eslàlom per poder passar, si podem, és clar. Per sort només són hores puntes i dos cops al dia. De fet, fer eslàlom és una activitat que en aquella zona hi estem acostumats, perquè els caps de setmana o festius aquella zona s’omple de persones (no taradellencs ni taradellenques) que ocupen la via pública com si la carretera fos només per a vianants. I no ho és.

Fer obres no és fàcil i tampoc ho és prendre segons quin tipus de decisions. Però més de deu anys després d’urbanitzar la zona de La Serra, crec que ja és hora que algú posi una mica d’ordre en aquest caos.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments