Inici Actualitat Estrenem l’espai dedicat a les novetats de la Biblioteca

Estrenem l’espai dedicat a les novetats de la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font el mes de setembre. Cada mes des de la biblioteca ens faran una tria que us presentarem. A la portada de la web, just sota la columna de Cultura, trobareu un banner fix que us portarà a aquesta pàgina. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

Cada dia, cada hora / Nataša Dragnic

Barcelona: Empúries, 2012

Sinopsi: Fa setze anys que la Dora i en Luka no es veuen. De petits eren inseparables i passaven llarguíssims dies d’estiu a les platges de roques del petit poble de pescadors de Croàcia on van néixer. Però d’un dia per l’altre, els pares de la Dora decideixen anar-se’n a viure a França, i en Luka es queda sol al poble. Les seves vides avancen al ritme descompassat propi dels adolescents fins que, als vint-i-cinc, l’atzar farà que es retrobin en una exposició que en Luka fa a París. Com si el temps hagués estat aturat durant tots aquests anys, la Dora i en Luka reprenen la complicitat de seguida i comencen una història d’amor que semblava escrita i predestinada. Però quan en Luka torna a casa uns dies per acabar de posar ordre a la seva vida i tornar als braços de la Dora, la distància fa trontollar les certeses més inimaginables.

Cada dia, cada hora és una història d’amor moderna, fresca i commovedora que no deixarà cap lector indiferent.”Un autèntic descobriment”, Berliner Morgenpost”. La primera novel·la de Natasha Dragnic és un llibre viu, inquietant, ple de bellesa, nostàlgia i amor, de curiositat i sentit de l’humor”, Gabi Heinrichs (Llibreria Buchstälbich).

Fins que passi la teva fúria / Asa Larsson

Barcelona: Columna, 2012

Sinopsi: «Era el nou d’octubre. L’aire era gèlid. El cel, ben blau. Un d’aquells dies que un voldria abocar en un got i beure-se’l. Tenia disset anys, jo. Si encara fos viva, ara en tindria divuit. En Simon en tenia gairebé dinou. Em va deixar portar el cotxe, tot i que no tenia carnet. […] No sabíem que estàvem a punt morir». A la primavera, quan comença a desglaçar, el cos d’una noia jove apareix a la superfície del riu Torne, al nord de Suècia. Prop d’allà, una figura acusadora i ombrívola destorba les nits de la fiscal Rebecka Martinsson. ¿Podria haver-hi alguna connexió entre la noia morta i el fantasma dels seus somnis? Amb l’ajuda de la inspectora de policia Anna-Maria Mella, Martinsson s’endinsa, en una Suècia on la col·laboració amb els nazis és encara una ferida oberta, en una investigació sobre la desaparició d’un avió que portava subministraments per a la Wehrmacht l’any 1943. Martinsson i Mella, però, no saben que a la riba d’un llac glaçat s’hi amaga un assassí que tornarà a matar per mantenir el passat sepultat per sempre sota el silenci de la neu.

Una Matinada inquietant / Mari Jungstedt

Barcelona: Columna, 2012

Sinopsi: L’assassinat d’un corredor a la platja de Faro sembla una oportunitat magnífica per a Karin Jacobsson, la substituta d’Anders Knutas, per resoldre un cas senzill i demostrar la seva capacitat mentre el seu cap fa vacances. Però quan es descobreix un nou mort, assassinat brutalment de la mateixa manera, les investigacions de la Karin apunten cap a una conclusió esgarrifosa.

L’apassionant sèrie de Mari Jungstedt del comissari Anders Knutas i el seu company Johan Berg torna més captivadora que mai amb la seva cinquena entrega, situada a la idíl·lica illa de Gotland.

Vides desafinades / Xavier Aliaga

Barcelona: Ara Llibres, 2011

Sinopsi: Vicky i Marta, dues noies en l’equador de la trentena, intenten salvar del naufragi la seva modesta discogràfica independent amb el llançament d’un prometedor nou grup. De sobte, però, un seguit de fets dolorosos i inesperats sacsegen les seves vides. Francesc, crític musical i etern ena morat de Marta, i Gerard, un informàtic barceloní nouvingut a València, brillant però amb l’existència desballestada, faran d’insospitat matalàs.

Amb el teló de fons del feixuc trànsit a la maduresa i dels rigors de la crisi econò mica que amenaça d’arrasar-ho tot, Vides desafinades, que ha merescut el Premi Joanot Martorell 2011, és una història de vides desconcertades travessades per la música. Una novel·la on les relacions i les amistats s’entrellacen i es redefineixen a l’albir dels embats d’una realitat punyent. Un combat quotidià contra la infelicitat i el desencís.

«Havia d’haver sospitat que, en el fons, era això. La crida reproductiva. La campaneta dient-li al Peter Pan que digui adéu a la seva vida de concerts, sortides i sopars amb els amics per inaugurar l’etapa de maduresa i bolquers. L’edat veritablement adulta».

Premi Joanot Martorell 2011

El enredo de la bolsa y la vida  / Eduardo Mendoza

Barcelona : Seix barral, 2012

Sinopsi: La nova proposta de Mendoza comptarà amb el detectiu  que ja va protagonitzar les seves anteriors novel·les ‘El misterio de la cripta embrujada’, ‘El laberinto de las aceitunas’ i ‘La aventura del tocador de señoras’

Es tracta d’una sàtira de l’Europa actual que comença amb la  desaparició d’un antic amic del sanatori mental.
Per realitzar aquesta curiosa investigació, el detectiu comptarà amb l’ajut de l’adolescent Quesito, l’estafador professional Pollo Morgan, l’africà albí Kiwijuli Kakawa, més conegut com el Juli, la Moski, acordionista del carrer, el repartidor de pizza Manhelik i el senyor Armengol, regent del restaurant Se vende perro.

El enredo de la bolsa y la vida és la nova novel·la d’Eduardo Mendoza després de guanyar el Premio Planeta 2010 amb Riña de gatos. Madrid 1936.

 

Secció d’adults

Los Consejos de Nutrinanny : las soluciones que funcionan para la alimentación de los niños / Lucía Bultó

Barcelona: Planeta, 2012

Sinopsi: El llibre es presenta al principi com un manual de consulta per als pares, un manual que conté les respostes que els pares busquen. Planteja solucions senzilles als problemes quotidians dels pares amb l’alimentació dels fills. Els consells que dóna l’autora estan basats en estudis científics. El llibre vol ser un manual de consulta que permeti als pares rendibilitzar el temps, tot entenent que avui els pares tenen un temps molt limitat.

La Empresa familiar : aspectos jurídicos y económicos / Juan Corona (ed.)

Barcelona: Deusto, 2011

Sinopsi: Aquesta obra planteja de forma seriosa i rigorosa la pràctica totalitat de les qüestions rellevants a l’efecte de l’estudi de la realitat d’aquest tipus de companyies. A més, el text combina les aportacions d’un nodrit grup de directors i professors de Càtedres d’empresa Familiar de les universitats espanyoles, juntament amb les aportacions de reconeguts professionals en la matèria.

Senderisme, excursionisme i viatge

Excursions pel Pirineu Català amb nens / Joan Portell Rifà

Bilbao: Sua, 2011

34 propostes per gaudir-les amb nens i nenes per tota la serralada pirinenca.

 

Novel·la juvenil

Quantic Love / Sonia Fernández-Vidal 

Barcelona: La Galera, 2012.

Sinopsi: Al CERN, el centre d’investigació més avançat del món, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, la jove Laila s’enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D’una banda, l’Alessio, un atractiu periodista, i de l’altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.

Odessa i el món secret dels llibres / Peter Van Olmen 

Barcelona: La Galera, 2011.

Sinopsi: L’Odessa, una nena de dotze anys, descobreix Scribòpolis, una ciutat on viuen els escriptors més coneguts de tota la història, on mitjançant una pols especial es pot fer sortir d’un llibre tot el que conté: coses, animals, personatges… I també hi ha un llibre en blanc, Librus, que té la capacitat de convertir en realitat tot el que s’hi escriu.

 

Còmic

El procés / Franz Kafka 

Barcelona: Estrella Polar, 2011.

Sinopsi: El clàssic de l’escriptor Franz Kafka es trasllada al còmic de la mà de la il·lustradora francesa Chantal Montellier. Estrella Polar publica aquesta adaptació en la seva col·lecció Còmic books.

El procés de Kafka  està protagonitzada per l’empleat de banca Joseph K  que és arrestat per dos individus sense saber per què.

Una bona manera per introduir els clàssics als joves lectors i per rellegir obres memorables de la història de la literatura.

 

Secció infantil

Les castanyes de la castanyeraText: Mercè Canals / Il·lustracions: Daniel Jiménez

Barcelona:  Baula,2011

Edat: 0-4 anys

Sinopsi: Arriba la tardor, i amb ella el temps de collir castanyes… Ningú no sabia per què la senyora Caterina era tan generosa repartint a tort i a dret unes castanyes tan especials que no cabien dins de les paperines… Però com que al cap i a la fi feia les millors castanyes del món, tothom feia cua a la seva parada.

Àlix i la clau de les meravellesText i il·lustracions: Adrián Papadopoulos

Barcelona: Comanegra,2011

Edat: 5-8 anys

Sinopsi: L’Àlix no és com tots els altres nens. Ell no pot somniar despert: una màquina li ho impedeix, la seva cadira de rodes. Només quan dorm pot somiar, però tanmateix els seus somnis el porten per estranys paisatges que escapen al seu control i fins i tot li resulten hostils. Una nit, però, es troba amb un misteriós company de viatge que l’ajudarà a entedre el que hi ha de real als seus somnis i, finalment, a vèncer les seves pors i obrir el pany de la seva pròpia felicitat.

Famílium XXIText: Glòria Canyet i Bel Bellvehí Il·lustracions: Maria Girón

Figueres: D’Aquari edicions,2011

Edat: 6-12 anys

Sinopsi: Aquest conte-joc és per llegir i jugar alhora. Els protagonistes són nens i nenes de 12 famílies diferents, inspirats en personatges reals. El joc consisteix en llegir la història de cada nen o nena i cercar el dibuix de la família que li correspon.

Aquest llibre és una útil eina per normalitzar la diversitat i la pluralitat familiar que vivim en la nostra societat i alhora per fomentar el valor de la tolerància. És un material psicopedagògic dirigit a nens i nenes d’educació primària, a pares, mares, familiars, mestres, educadors i col·lectius implicats el l’educació en valors dels infants.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments