Inici Actualitat La Festa d’en Toca-sons celebra el vintè aniversari amb els 20 taradellencs...

La Festa d’en Toca-sons celebra el vintè aniversari amb els 20 taradellencs que han interpretat el bandoler

0
COMPARTIR

Els 19 taradellencs que han interpretat la figura del bandoler Toca-sons, juntament amb el d’aquesta edició (Josep Maria Nogué), van ser els grans protagonistes de la vintena edició de la Festa. El judici va declarar innocent el bandoler perquè sinó no es podria celebrar la festa i llavors un a un van anar sortint a les escales dels jardins de can Costa i Font els 19 taradellencs que han fet de Toca-sons. Únicament hi faltava en Jordi Font, que va participar a la festa, però no hi va poder ser al final amb un to clarament emotiu.

La resta va transcórrer com altres edicions. Entrada al poble, robatoris i saquejos a bars i pastisseries, enfrontaments amb els sometens i l’agutzil i ballada de la sardana d’en Toca-sons a la plaça. Allà, un cop més, el poble va fer-lo pres i el va portar a judici.

Un judici ràpid on el fiscal no tenia clar si havia d’acusar o defensar el bandoler, mentre que el jutge també perdia l’autoritat i els papers. Cal destacar que al principi del judici es va fer un recordatori a tots aquells que havien participat a la festa, però que ja no estaven amb vida.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments