Inici Actualitat Eduard Costa: “Poder fer el primer concert a Taradell d’Els Amics de...

Eduard Costa: “Poder fer el primer concert a Taradell d’Els Amics de les Arts ens motiva moltíssim”

0
COMPARTIR
Eduard Costa és el primer per la dreta
Eduard Costa és el primer per la dreta

El pròxim 24 d’agost Els Amics de les Arts actuaran a Taradell en el marc del concert dels Països Catalans de la Festa Major. Serà un concert al centre cultural Costa i Font on també hi actuaran els Nyandú. Per veure com es presenta aquest concert, Taradell.com ha parlat amb un dels quatre components d’Els Amics de les Arts, Eduard Costa, que ha contestat algunes preguntes que li hem formulat. Aquí us les transcrivim:

-Per primera vegada actuareu a Taradell. Què trobarà el públic que vingui al concert?

L’Espècies per catalogar és un espectacle que ja ve rodat. Ja portem més de 40 bolos a l’esquena i això et permet disfrutar del concert i no està pensant ni quin acord toques, sinó que estàs totalment immers amb la gent. A més, és l’espectacle on reeditem cançons antigues i cantem tot el disc nou Espècies per catalogar. Entre cançons i cançons fem totes aquestes connexions amb petits parlaments i són dues hores de concert amb molta energia, amb ganes que la gent s’ho passi bé i que surti amb un somriure a la cara.

-Després del fenomen Bed and Breakfast, què oferiu al disc Espècies per catalogar?

Nosaltres quan fem el disc, intentem fer el disc que ens ve de gust fer i intentem començar de zero sempre. No pensem… farem un altre “Jean-Luc”. No. Tu comences i fas una experiència nova. El què oferim amb el nou disc és… hem volgut arriscar-nos amb més cosetes. Hem parlat de temes dels quals no hem parlat fins ara com parelles més madures, un pare que té un fill i que li vol muntar la vida i la vida va per una altre costat, d’un home que s’espanta perquè no vol crèixer i la dona li demana tenir fills… de coses diferents de les quals no havíem parlat fins ara. I llavors el que també fem és moltes harmonies vocals, hem volgut explorar més el tema de les quatre veus que ens defineix i portar-ho més al límit, explotar-ho més i fer coses més difícils.

– Fins ara, tot han estat elogis, això us posa més pressió a l’hora d’afrontar els concerts?

Quan vam començar amb el Bed and Breakfast feiem un disc i no sabíem si algú ens escoltaria. Quan vam venir amb l’Espècies per catalogar ja sabíem que hi havia gent que ens esperava. Per tant, el que fas és creure molt en el què tu sents, en el què a tu t’agrada i que saps que ha connectat amb el teu públic. Per tant, intentes no viure amb aquesta pressió, perquè aquesta pressió el què faria és que no estiguessis còmode. El què sí que et dóna és la possibilitat de fer coses que no havies pogut fer fins ara. Sabent que tens un públic pots experimentar i fas créixer més el projecte. L’Espècies per catalogar ens està permetent estar a llocs que no havíem estat mai, fent el que ens agrada i la resposta que tenim del públic és que disfruta, que està connectada… i per tant, aquest és el millor premi.

– Tocareu amb la Banda per catalogar, en què es concreta al concert? Canvia respecte a la gira de Bed and Breakfast?

La posada en escena és molt potent. La banda fa uns arranjaments, el so de metall és molt bo per a concerts a l’aire lliure, concerts amb energia perquè és un instrument molt present. Llavors, a la banda els fem interactuar… L’Espècies per catalogar es va concebre amb una secció de vents i en el directe notaran una secció de vents molt potent. Són en Santi de la Rubia al saxo, en Josep Tutusaus al trombó i en Jaume Peña a la trompeta. Són uns músics de primera divisió.

– Després de tocar al Grec, al Palau de la Música o a Cap Roig, tocar a Taradell serà bufar i fer ampolles.

No. Cada concert és super important. I en cada concert ens posem nerviosos abans de sortir, comencem de zero i ens hem de guanyar el concert. No és com el Barça que ja porta deu partits guanyats i ja saps que a l’onzè va relaxat. Tu has de convèncer la gent cada dia que vas a tocar, perquè potser hi ha gent que no t’ha vist mai. Perquè tu, com a músic, vols sortir orgullós de la feina que has acabat de fer. Taradell és igual d’important que el Grec i que el festival de Porta Ferrada. I, sobretot, Osona és una comarca talismà. Cada vegada que hem vingut a Osona ens hem trobat molt ben cuidats i amb moltíssim públic. És un públic molt amic. Poder fer el primer concert d’Els Amics de les Arts a Taradell es motiva moltíssim.

– Com animaries als lectors de Taradell.com a assistir al concert?

Si volen una experiència de música, d’energia, de cançons que expliquen coses… amb ganes de passar-s’ho bé, que vulguin venir a un concert i vulguin sortir amb un somriure i sortir feliços que vinguin al nostre concert.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments