Inici Actualitat La Festa Major de Taradell programa tota una setmana amb activitats

La Festa Major de Taradell programa tota una setmana amb activitats

5
COMPARTIR
Proclamació de la pubilla 2011 (Meritxell Freixas)
Proclamació de la pubilla 2011

Els actes començaran amb la típica inauguració de l’exposició d’artistes locals el divendres 17 d’agost. El diumenge 19 durant tot el dia hi haurà el poblat bandoler que es recupera, després que l’any passat no es pogués portar a terme per falta de pressupost. En aquest cas les activitats es portaran a terme al Parc d’Esports en lloc d’El Pujoló.

El mateix diumenge es representarà l’obra de teatre “Fuita” a càrrec de Gottic Teatre. Una posada en escena que servirà per fer un reconeixement a Magí Reig, Andreu Ramírez i Jordi Recoder pels seus anys dedicats al teatre. L’obra de teatre es podrà tornar a veure el diumenge 26 d’agost al vespre.

Les activitats dedicades a en Toca Sons s’iniciaran el dilluns 20 d’agost amb una Nit del bandoler, que consistirà en una acampada i sopar al Castell d’en Boix. El dimecres 22 es farà una nova edició de la caminada teatralitzada “A la foscor d’en Toca Sons”, que cada any és més exitosa. El divendres 24 es farà la segona edició del Toca Sons canalla a partir de les 7 de la tarda. El dissabte serà el dia central d’en Toca Sons, ambientat durant tot el dia amb el mercat del segle XVII a la zona de la Sagrera. La festa començarà a les 7 de la tarda.

Pregó i pubilla

El dia de l’acte institucional serà el dimarts 21 d’agost quan es farà la proclamació de la nova pubilla de Taradell i el pregó, que enguany anirà a càrrec de Dolors Vivet. També actuaran l’Esbart dansaire Sant Genís i la Cobla Lluïsos.

El dimecres durant tot el dia es farà la 10a edició del Torneig de tennis taula al centre cultural Costa i Font i a la tarda al mateix equipament hi haurà un espectacle familiar de màgia amb el Mag Edgar. El dijous hi haurà una gimcana infantil a les 10 del matí al centre cultural Costa i Font. I a la tarda el protagonisme serà per l’orquestra La Principal de la Bisbal que farà un concert, les serenates a la Residència Vilademany i el gran ball de Festa Major.

El divendres 24 d’agost començarà amb una festa de l’escuma a la Plaça a càrrec d’Amadeu i Cia. A la nit hi haurà el concert dels Països Catalans amb la presència d’Els Amics de les Arts i Nyandú. Mentre que dissabte començarà amb una xocolatada popular a la Plaça, portes obertes a la Torre de don Carles i al campanar, i una cercavila amb els gegants i els grallers de Taradell. A la nit es farà la segona edició de la Festa Maricel a la carpa del centre cultural Costa i Font.

Finalment, el diumenge 26 d’agost hi haurà la caminada de Festa Major a partir de les 8 del matí i les sardanes vermut a la Font Gran al migdia. A la tarda es disputarà el partit de futbol de Festa Major entre la UD Taradell i ell Premià. El dilluns 27 d’agost es tancarà la festa major amb les sardanes berenar als jardins del centre cultural Costa i Font.

Les activitats per al jovent les destacarem en una altra notícia. Podeu consultar tots els actes també a l’agenda amb l’hora i el lloc.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
anònim
anònim
12 agost 2012 11:54

Em continua sorprenent la poca capacitat de rebre crítiques. Òscar, aquesta opinió és la meva, i no cal que hi estiguis d’acord. Per altra banda, sé de què parlo: he estat a la comissió de festes a Taradell, i anteriorment al poble d’on provenia. El que jo critico no és tant la festa major jove, que fa el que pot amb els recursos que té. A tots els ajuntaments hi ha una regidoria de festes i a vegades una comissió, i aquests són els qui gestionen el pressupost gran. Em queixo del poc interès en cercar noves orquestres i grups… Llegeix més »

anonim 2
anonim 2
7 agost 2012 22:04

Molt bé anònim penso com tu, però per desgràcia de molts és el que porta passant des de fa uns quants anys. Jo he estat molt temps al Consell de Joventut fins fa 3 anys i hem hagut de fer mans i mànigues per poder portar grups i fer activitats que agradessin a tots, i GRATUÏT que per molt que rebem subvencions tots sabem que no són suficients per assumir tot això. A més, quan feiem la festa major durava 6 dies no 3 com ara. S’està polaritzant massa la gent jove de la gent gran, amb la diferència que… Llegeix més »

jo
jo
6 agost 2012 12:28

Jo he format part a l’hora d’organitzar activitats de la festa major, i crec que l’anònim té gran part de raó. A Taradell apartant els joves com si estiguessin en quarantena. Fa falta que vingui la Principal de la Bisbal per ballar una estona? Fa falta fer un concert pagant dels Amics de les Arts quan en el mateix moment, entitats del poble realitzen concerts gratuïts? No dic que la festa major estigui mal organitzada, el que vull dir és que hi ha alguns temes que potser estan mal plantejats, o alguna cosa que en lloc de veure-la com a… Llegeix més »

Oscar
Oscar
5 agost 2012 13:11

Tothom a criticar, però a l’hora de la veritat no l’organitzaries pas la festa Major no ???

anònim
anònim
5 agost 2012 12:25

Si ens fixem amb les festes majors d’arreu, totes es centralitzen en un espai comú (una plaça habitualment) que és el punt neuràlgic de trobada de grans i joves durant uns dies. A més, tots els vespres hi ha orquestra o grup de versions, que aconsegueixen conjuminar públics diversos, començant pels passodobles i acabant pel rock n’roll. A Taradell s’ha aconseguit una cosa gairebé inèdita: separar joves i adults, creant dues festes que s’ignoren l’una a l’altra. A més, es segueix una tendència malaltissa amb tot el tema Toca Sons: ja hi ha quatre activitats destinades al respecte (evidentment amb… Llegeix més »