Inici Actualitat Ajuntament i organitzadors arriben a un acord i el Birracrucis es farà...

Ajuntament i organitzadors arriben a un acord i el Birracrucis es farà el divendres 24 d’agost

0
COMPARTIR

La polèmica entre Ajuntament de Taradell i els organitzadors del Birracrucis s’ha resolt amb un acord entre les dues parts. De fet, des de fa una setmana les diferents parts s’han anat reunint per arribar a una entesa que va fructificar aquest dimecres després que l’alcalde, Lluís Verdaguer, també es reunís amb els partits de l’oposició i la comissió d’en Toca Sons. Al final, el Birracrucis es celebrarà el divendres 24 d’agost endarrerint l’hora d’inici (20h) per evitar coincidir amb en Toca Sons canalla.

L’objectiu és que no comenci el Birracrucis fins que la rua d’en Toca Sons canalla hagi arribat al centre cultural Costa i Font. Al mateix temps, s’evitarà que les dues activitats coincideixin en el recorregut, ja que tant organitzadors com comissió d’en Toca Sons estaran en permanent contacte. També s’augmentaran les mesures de seguretat del Birracrucis.

A continuació us detallem el comunicat que han emès conjuntament totes les parts:

“Tal i com ja s’ha posat de manifest a diferents mitjans, durant els darrers dies ha sorgit el debat sobre quin dia es celebraria el Birracrucis a Taradell.

Si bé per part dels organitzadors han estat oberts al diàleg sobre l’organització de la festa en termes generals, pel que fa referència al dia de celebració de la rua el consideren inamovible al·legant motius logístics i organitzatius. Després de diverses reunions amb les entitats implicades en els actes del dia 24 d’agost s’ha arribat a un seguit d’acords que resumim a continuació:

El birracrucis es podrà portar a terme el proper 24 d’agost si es garanteixen per part dels organitzadors les mesures següents:

– S’endarrerirà l’inici de la rua del birracrucis fins que es garanteixi que la rua del Toca Sons Canalla ha arribat al Centre Cultural Costa i Font per representar el judici. Evitant així que quan comenci la rua del birracrucis hi hagi menors pels carrers del poble.

– Els participants en el birracrucis es concentraran en un espai allunyat dels carrers del centre a l’espera que es pugui iniciar la rua.

– S’evitarà que la rua passi prop del Centre Cultural mentre es desenvolupi el judici i el concert dels Amics de les Arts.

– S’augmentarà el personal de seguretat, per garantir encara més que l’any passat possibles incidents. Una persona de seguretat es destinarà a seguir la rua d’en Toca-sons.

– Les dues entitats estaran en contacte permanent per emissora per saber en tot moment on estan situats i com es desenvolupa la festa.

– Es vendran samarretes exclusivament a majors de 18 anys els quals hauran de presentar el DNI que quedarà registrat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments