Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell no donarà permís al Birracrucis si no canvia de...

L’Ajuntament de Taradell no donarà permís al Birracrucis si no canvia de dia

18
COMPARTIR

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va manifestar durant l’últim ple municipal que el consistori no es farà responsable de l’edició d’enguany del Birracrucis. Els organitzadors d’aquesta festa, que complirà la 14a edició, volen celebrar-la el 24 d’agost, el mateix dia que hi ha previst celebrar el Toca Sons canalla. I aquí sorgeix la polèmica. L’alcalde ha avisat que si no canvien de dia, no assumirà la responsabilitat i obligarà a què compleixin uns mínims perquè “no pot ser que al mateix moment es celebri una festsa d’aquest tipus”.

L’alcalde va reconèixer que en l’última edició ja es van prendre mesures com el canvi de “quintus” de vidre per llaunes de cervesa, però que és una festa que “cada any preocupa més”. Verdaguer va explicar que els organitzadors s’havien reunit amb entitats del poble i tècnics de joventut de l’ajuntament, però no volien pactar el dia de la festa. Davant d’això, Verdaguer va anunciar que “no estem disposats a assumir-ne responsabilitats” i que l’Ajuntament “no autoritzarà la festa en el format que tenen pensat”.

L’alcalde va explicar que havia fet consultes al departament d’Interior i Governació i que la festa havia canviat molt respecte als seus inicis quan un grup d’amics voltaven pels bars del poble. “Abans hi havia uns bars que estaven autoritzats a vendre begudes alcohòliques i ara no”. Per això, va anunciar que es reunirà amb els organitzadors en els pròxims dies, però amb l’objectiu que “s’avinguin a uns mínims”.

Mentrestant, els organitzadors han emès un comunicat donant la seva versió. Afirmen que des d’un bon inici “hem intentat mantenir reunions puntuals amb l’ajuntament per posar-nos al dia sobre la Festa Major”, però que el Birracrucis “sempre hem dit que es faria un divendres” per temes d’organització, personal, etc. Acusen l’alcalde de no haver assistit a cap reunió en persona i haver-les delegat.

També destaquen que s’han fet canvis a la festa per millorar-la, com posar valles, neteja, canviar “quintus” per llaunes… “tot per millorar les relacions amb l’ajuntament i els veïns”. Segons els organitzadors, des de l’ajuntament ja sabien que el Birracrucis es volia fer el divendres 24 d’agost i asseguren que, en saber que també hi havia programat el Toca Sons canalla, van tenir una reunió amb la comissió d’en Toca Sons “per arribar a un acord de recorregut”. Diuen que van arribar a un acord que “complirem per intentar respectar les altres festes igual com ens agradaria que respectessin la nostra”. I acaben el comunicat afirmant que “com més bé van les coses i més s’intenta mirar pel poble, més problemes sorgeixen… i quan no ens reuniem amb l’ajuntament mai passava res”.

L’any passat el Toca Sons canalla es va fer un dimecres, però també el dia 24 d’agost, mentre que el Birracrucis es va fer en divendres, però era 26 d’agost. Enguany en ser any de traspàs el 24 d’agost cau en divendres i les dues festes coincideixen.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

18 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
elbarretdentocasons
elbarretdentocasons
27 juliol 2012 12:39

molt honorable senyor alcalde, deixi de polemitzar, (a no ser que a vostè li interessi) i acosti la festa major al poble, i quan dic acosti ho dic en sentit figurat, i en sentit literal …tots som del poble i tots som el poble desde els 0 fins als 100 o més anys….

Anonimus
24 juliol 2012 23:04

Jaja, molt bo aquest joan/josep ma sala…
Gràcies igualment, estic 100 x 100 d’acord amb el que exposes!!
Volem birracrucis!! Xd

No fem mal a ningú, i a qui no li estigui bé, que no vingui!!
Totalment respectable!!

Adew!

Josep Mª Sala
24 juliol 2012 22:53

Molt bona tarda! Em dic Joan Mª Sala i fa més de 40 anys que sóc de Taradell. Per una banda entenc el posicionament de l’ajuntament en quant a no voler que es faci la festa de la cervesa el mateix dia que es fa la festa de la canalla (que per altra banda, crec que el dia de la canalla és el diumenge, però en fi). La gran casualitat d’aquest any és que, a més de la festa infantil, també hi ha el concert, que deu haver costat molts €€, i crec que hi ha una mica de por… Llegeix més »

Taradellenca
Taradellenca
24 juliol 2012 15:48

Hockei, estic amb tu al 100%!!

hockei
hockei
24 juliol 2012 13:54

anònim…quina llibertat que tens en posar mils d’euros perquè si…que ets de l’ajuntament dient aquestes mentides? Amb els nostres diners es paguen les cerveses, les samarretes, les valles per intentar que la gent no agafi més birres i en tingui tothom…la carrossa, els entrepans, la neteja del poble (que no et pensis que ho paga l’ajuntament) etc etc. MAI pero MAI he vist ni jo ni cap de nosaltres un putu euro de la gent en 4 anys. PROU MENTIDES! Si de veritat penses això val més que no vinguis… i em sap greu dir-te això, però per buscar aquests… Llegeix més »

usuari
usuari
24 juliol 2012 13:47

Veig que el problema és la falta de gent/organització per fer-ho divendres, però crec que fer-ho dijous ho faria un festa més de poble amb menys gent i més controlada, crec que seria bo per l’organització i pel poble.
No cal que vingui gent de Girona/Barcelona/etc… per dir alguns llocs, que no s’estimen el poble ni la festa i que només venen a embrutar parets…. Jo fa uns 7 o 8 anys que el faig i veig que cada cop és menys una festa del poble… sap greu

jo
jo
24 juliol 2012 13:37

Segons el que he entès, es vol fer divendres, perquè la gent que col·labora amb el birracrucis pugui estar disponible (bàsicament que no treballin aquell dia o el següent). També s’ha de reconèixer que en un divendres ve mes gent de fora que si ho fas un dimecres o un dijous, però com han dit per aquí dalt, no està bé criticar sense saber del que es parla. El tema calés, ho trobo una tonteria queixar-se, ja que el birracrucis no l’organitza cap entitat, i ells amb els calés que treuen els poden gastar amb el que vulguin. És com… Llegeix més »

anonim 2
anonim 2
24 juliol 2012 13:00

La festa es fa divendres per: assumir amb la màxima gent possible ajudant i col.laborant en totes les tasques que s’han de fer tant per donar com per netejar, que no és poca. Ens trobem si ho fem dijous com ja ens va passar fa dos anys que no som prou gent, ja que molts treballen. I tal com estan les coses la gent no demana festa a la feina i com que molta l’endemà treballa ja no pot ajudar com voldria. A més, es fa divendres perquè dijous no feien i no sabem si fan festa al Pujoló. Per… Llegeix més »