Inici Opinió Visc(a) Taradell

Visc(a) Taradell

0
COMPARTIR

Fa molts anys, abans fins i tot que fos pubilla, i d’això ja fa deu anys, que col·laboro amb diferents entitats del poble i per això, en aquest primer article que faig per a Taradell.com m’agradaria destacar la importància de les entitats i de la seva gent.

Taradell és un poble molt ric amb entitats de tot tipus i gràcies a això al poble s’hi fan activitats gairebé totes les setmanes de l’any. En temps tant difícils com els que ens toca viure ara és molt important que grups de persones segueixin junts per tirar endavant l’entitat a la qual en el seu moment van decidir posar-se al davant. Però no és fàcil. Cada vegada hi ha menys recursos, però tot i així són moltes les persones que es reserven tardes, vespres o caps de setmana per poder organitzar un acte pels altres. I és que Taradell és un poble que es mobilitza. Em ve a la memòria, per exemple, ara fa dos anys quan el municipi va estar seleccionat per concursar en el programa de televisió MegaPlayback, d’Antena 3. Més enllà del  resultat que va tenir el programa en antena (al final no sé ni si es va arribar a emetre per aquesta cadena), em vaig quedar amb la resposta de tot un poble bolcat en, i valgui la redundància, fer poble. Més de mil taradellencs i taradellenques van sortir al carrer per fer-ne la gravació i no només d’un dia. Quinze dies abans diversos grups de persones es van posar a la feina per començar a preparar-ho tot. Al llarg d’una setmana hi van haver diferents assaigs i finalment el cap de setmana que s’havia acordat gravar-ho, es van fer entre dissabte a la tarda i diumenge al vespre, diverses proves fins a arribar a la definitiva. Reunir més d’un miler de persones costa, però reunir-les diverses vegades, en un cap de setmana en ple mes de juliol, encara més i crec que va tenir molt mèrit. I a més, jo hi afegiria, que tothom, o gairebé si tenim en compte algun petit accident que hi va haver, s’ho va passar molt bé.

El teixit associatiu és important com a element clau per afavorir la convivència d’un municipi, i Taradell és un poble amb entitats, però sobretot amb persones, que el fan ser  viu. Per últim només afegir-hi una cosa: la xarxa ciutadana que s’està creant i que fa que les entitats, a l’igual que les persones, no treballin soles. Cada vegada veiem més col·laboració entre entitats i persones  per tirar endavant els projectes i reforçar aquest vincle que ens uneix i que és Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments