Inici Actualitat Taradell buscarà assolir 150 donacions de sang durant la jornada solidària d’aquest...

Taradell buscarà assolir 150 donacions de sang durant la jornada solidària d’aquest dilluns

0
COMPARTIR

Taradell acollirà aquest dilluns, al centre cultural Costa i Font, una jornada de donació solidària de sang. Per aquest motiu, s’han previst diversos actes i activitats per animar als donants. L’Ajuntament de Taradell i l’Associació de Donants de Sang d’Osona han presentat aquest dijous tot el que hi ha previst per la jornada. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde, Lluís Verdaguer, la regidora de Salut pública, Lluïsa Sañé, la delegada local del Banc de Sang i Teixits, Carme Coll, i Khaled Khatib, del Banc de Sang i Teixits.

Segons Khaled Khatib, aquesta campanya és una crida a la participació amb l’objectiu principal de sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous i noves donants. Taradell és un poble molt solidari i està per sobre de la mitjana catalana. Segons la regidora, Lluïsa Sañé, la campanya publicitària ha consistit en el repartiment de 100 programes per les botigues i d’un fulletó que s’ha repartit casa per casa. També s’ha fet difusió a través de Ràdio Taradell.

Segons la delegada local, Carme Coll, amb aquesta campanya es pretén aconseguir la quantitat de 150 donacions. També ha insistit en la necessitat de fer extensiu aquest missatge a través del boca orella.

Les donacions es podran fer dilluns de les 4 de la tarda a les 10 del vespre. Durant tota la tarda hi haurà actuacions, sorteigs de regals i guarderia gratuïta. Per exemple, actuarà el grup de folk de l’Escola Municipal L’Arpa de 7 a 8 de la tarda. Així, pretén ser una barreja de solidaritat i jornada festiva.

L’objectiu és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre costum de donar sang i captar nous donants. L’únic requisit és tenir més de 18 anys i pesar 50 quilos o més.

Cal ser conscients que la sang no es fabrica i que una de cada 10 persones que entra a l’hospital necessitarà una transfusió sanguínia. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments