Inici Actualitat El ple desestima una moció d’ERC on demanava una rebaixa de preu...

El ple desestima una moció d’ERC on demanava una rebaixa de preu per als taradellencs no socis de la piscina del Parc d’Esports

0
COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous va tenir com a punt més calent una moció presentada per ERC on el grup municipal demanava una rebaixa o algun tipus d’abonament per als taradellencs no socis que vulguin accedir a la piscina del Club Parc d’Esports. El grup republicà argumentava la moció pel fet que fa dos anys l’Ajuntament de Taradell va fer una inversió (250.ooo euros) per adequar i rehabilitar les instal·lacions de la piscina, i aquests diners públics havien de revertir sobre tots els taradellencs. CiU, SI i PxC van votar-hi en contra i la moció va quedar desestimada.

ERC va justificar la moció pel fet que “l’Ajuntament de Taradell, com a administració pública, ha de vetllar per donar el màxim valor i utilitat a les inversions públiques executades en instal·lacions esportives de Taradell, assegurar que siguin un benefici per tots els taradellencs i buscar sinergies positives que beneficiïn a tots els actors implicats”.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va argumentar el no dient que ja li semblava correcte la gestió que feia el Club Parc d’Esports i afirmant que el club no podia fer front a la inversió feta fa 2 anys i l’alternativa hagués estat quedar sense piscina. Verdaguer va afegir que els preus actuals eren molt semblants a d’altres piscines de la comarca i que abaixar preus suposaria “escanyar econòmicament” al club.

ERC va voler deixar clar que no qüestionava la gestió del club, però que en ser un club privat on s’hi havia invertit diner públic, calia que els taradellencs gaudissin d’algun benefici. A partir d’aquí la discussió es va centrar en la titularitat dels terrenys i les instal·lacions del Parc d’Esports. L’alcalde, basant-se en els estatuts de 1979, afirmava que eren de titularitat municipal, però que el Club Parc d’Esports era beneficiari d’una concessió administrativa durant 50 anys (que acaba el 2029). Mentre que ERC afirmava que sempre han cregut que, tot i la concessió, els estatuts marcaven que l’Ajuntament no tenia cap responsabilitat ni obligació legal de construir l’actual piscina i que les inversions les havia de portar el Club Parc d’Esports. Per tant, una entitat de titularitat privada i que el fet d’haver-s’hi invertit diners públics, justificava que els taradellencs empadronats se’n poguessin beneficiar.

ERC també plantejava la moció amb l’objectiu de “fer extensiva a tota la població les ofertes lúdiques esportives i revaloritzar socialment la inversió pública feta recentment a les instal·lacions del Club”. I plantejava que la rebaixa fos temporal “per no fer inviable la sostenibilitat econòmica de l’entitat” i que podria potenciar l’increment dels ingressos en ampliar el número d’usuaris “perquè la piscina té els mateixos costos per 20 persones que per 50”.

Podeu llegir la moció sencera aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments