Inici Actualitat El carrer de la Vila ja està obert al trànsit rodat

El carrer de la Vila ja està obert al trànsit rodat

0
COMPARTIR
Foto: Miquel Vilardell
Foto: Miquel Vilardell

Les obres del nucli antic de Taradell, a falta d’algun detall, ja estan acabades amb l’obertura aquest dijous a la tarda del carrer de la Vila. Així ho va explicar l’alcalde, Lluís Verdaguer, en el ple d’aquest dijous al vespre. El grup municipal d’ERC va aprofitar per plantejar a l’alcalde una reflexió sobre els canvis de circulació aplicats i si hi havia alguna alternativa.

Jordi Freixas (ERC) va convidar tots els grups i l’equip de govern a una reflexió “freda, objectiva i tècnica” sobre com ha quedat la circulació “perquè hi ha quelcom que trontolla i no funciona”. Plataforma per Catalunya també va posar sobre la taula aquesta opció de reflexió.

L’alcalde Lluís Verdaguer (CiU) va afirmar que portava 9 mesos fent la reflexió i que “s’ha fet una gran obra per sota” en quant a millores en el clavegueram o la separació d’aigües netes i brutes. Però va afegir que “era impossible fer-la sense els canvis de circulació”. Verdaguer va reconèixer que “hi ha un gran debat sobre si s’ha d’usar més el cotxe, però una altra cosa és si el què volem és aparcar davant del comerç”. I va afirmar que aquesta era “la contrapartida per tenir un poble més peatonal i tranquil”. També va destacar que normalment la gent que hi està en contra es fa sentir més que la que hi està a favor.

Al mateix temps, Verdaguer va afirmar compartir que no agradi tant el Passeig Domènec Sert amb vehicles estacionats, però que en posteriors fases es podria peatonalitzar del tot. I va afegir que, en canvi, “la millora del coll d’ampolla del Tuneu és notable pels vianants i augmenta la seguretat” i que hi ha moltes places d’aparcament (en referència a la Carpa) a pocs metres de la zona comercial. “Valorem les penes, però també els beneficis”, va demanar.

Finalment, va reconèixer que havia augmentat el trànsit al carrer Sant Sebastià i que n’eren conscients. Però, va afirmar, que no tots els vehicles que abans transitaven pel Passeig Domènec Sert, ara passen per aquest carrer. I va recordar les mesures (passos de vianants, bandes sonores i senyalització) que s’hi havien aplicat. Va tancar la seva intervenció dient: “Estic molt content de l’obra i el temps ens acabarà donant la raó”.

També es va anunciar que s’ha demanat un estudi tècnic a la Diputació de Barcelona sobre la mobilitat al poble. I que l’obra costarà quasi 45.000 euros menys que el preu d’adjudicació. Així, l’alcalde va anunciar que l’aportació dels veïns tindrà una rebaixa del 60% quan al principi es preveia que seria del 20%.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments