Inici Actualitat La biblioteca celebra el seu 25è aniversari amb actes participatius

La biblioteca celebra el seu 25è aniversari amb actes participatius

0
COMPARTIR

La biblioteca Antoni Pladevall i Font celebrarà a partir d’aquesta pròxima setmana el seu 25è aniversari. Concretament, el dia de l’aniversari és aquest dilluns 4 de juny. Per celebrar l’efemèride, s’han programat una sèrie d’actes participatius i institucionals.

Dilluns es farà la inauguració d’una exposició que repassa la història de la biblioteca des de la seva ubicació al primer pis de l’edifici de Caixa Manlleu fins al seu trasllat al centre cultural Costa i Font. Serà l’acte més institucional, ja que comptarà amb parlaments oficials i amb un espectacle musical a càrrec de Big Mama i Ramon Sellarès sota el títol “Blues amb lletra”. De 4 a 6 de la tarda també hi haurà portes obertes a la biblioteca.

Les activitats continuaran el divendres 8 de juny. A banda de portes obertes, es farà una hora del conte amb final de festa sorpesa. Anirà a càrrec dels De Parranda amb “Cacau de contes: un munt de llibres, 12 contes i un dau…”.

I el dissabte 10 de juny hi haurà una gimcana adaptada a totes les edats. Serà a partir de les 10 del matí i es tracta d’un joc que obligarà als participants a recórrer el poble i buscar llibres amagats i resoldre preguntes relacionades amb la història de la biblioteca amb la col·laboració de l’Agrupació de Botiguers de Taradell i l’Arxiu Fotogràfic. Les inscripcions per al Cercallibres es poden fer a la biblioteca abans de dissabte. Hi haurà premis, esmorzar i records per als participants.

25 anys de llibres

 

La biblioteca popular de Taradell es va inaugurar el 1987 fruit d’un conveni entre la Diputació de Barcelona, l’ajuntament de Taradell i Caixa Manlleu. Va començar amb un fons bibliogràfic de 4.000 volums, però ràpidament es va quedar sense espai. El trasllat al centre cultural Costa i Font es va fer el gener de 2003 amb el nom de Biblioteca Antoni Pladevall i Font, en honor a l’historiador, capellà i erudit taradellenc que va cedir part de la seva obra a la biblioteca.

A finals del 2009 va tancar les portes per ampliar les instal·lacions i, al mateix temps, va renovar imatge amb logotip i mascota (un esquirol que es diu Sebastià).

L’edifici de la biblioteca compta amb dues plantes, està totalment informatitzada i compta també amb una sala destinada als més petits. No només potencia la lectura, sinó que també és un espai molt usat per a activitats culturals com xerrades, recitals poètics o clubs de lectura (activitat que fa 25 anys que s’organitza). També compta amb xarxa wi-fi, servei d’internet o punts de lectura individuals. Actualment, la biblioteca compta amb un fons de més de 33.000 volums.

Amb l’ampliació va incorporar, a banda de la seva especialització en bandolerisme i món rural amb l’espai Joan del Colomer, un espai dedicat al senderisme, excursionisme i viatge amb objectes de l’expedició catalana l’Everest el 1985. També hi ha un espai independent per a l’Arxiu Fotogràfic de Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments