Inici Actualitat S’enllesteixen els treballs de la segona fase de la piscina coberta de...

S’enllesteixen els treballs de la segona fase de la piscina coberta de Taradell

0
COMPARTIR

Aquests dies s’estan acabant d’ultimar les obres que han de completar la segona fase de la piscina coberta de Taradell. En concret, s’ha protegit l’estructura de l’oxidació, s’ha fet la canalització separativa de les aigües, s’ha instal·lat la coberta de l’estructura i els vestidors i s’han fet els tancaments dels vestuaris. A partir d’aquí, tot i que sense data concreta, caldrà buscar finançament per la tercera i última fase i encarregar un estudi sobre quina seria la seva gestió, possiblement externa.

Tot i que s’estan ultimant els treballs d’aquesta nova fase, no hi ha data de finalització de les obres de la piscina coberta. La segona fase, que bàsicament ha consistit en fer els tancaments, s’ha realitzat per evitar que l’equipament es deteriorés. Consultat per taradell.com, l’alcalde, Lluís Verdaguer, explica que “era molt important aquesta fase per evitar el deteriorament que estava patint l’estructura, abans no fos irreversible”. I afegeix que “s’ha treballat molt perquè la major part del cost fos subvencionat per altres administracions”.

Acertis Obres i Serveis és l’empresa que s’ha encarregat de les obres. En aquesta nova fase s’han destinat una subvenció de 255.000 euros de la Diputació de Barcelona i 200.000 del Consejo Superior de Deportes. També s’hi han destinat uns 75.000 euros d’un crèdit sense interessos de la Diputació a l’espera de rebre una compensació per la MAT.

Ara un cop acabada aquesta part de l’obra, l’ajuntament estudiarà mecanismes per obtenir finançament per la resta del projecte. Segons Verdaguer, “esperem que sigui la darrera fase i poder recuperar bona part de la subvenció que en el seu moment ens va denegar el Consell Català de l’Esport (CCE), però per això caldrà esperar que el CCE tregui noves convocatòries”. I destaca que cal posar al dia l’estudi de viabilitat que es va fer “adequant-lo a l’entorn econòmic actual” i començar a pensar si es treu a concurs l’obra i la gestió “conjuntament o per separat”.

El projecte de la piscina coberta de Taradell ha tingut problemes des del principi. Es va pressupostar en 3,2 milions d’euros però, per un avançament en l’inici de les obres, el Consell Català de l’Esport va desestimar aportar una subvenció d’un milió d’euros. Més tard a mitjans del 2008, un cop iniciades les obres i modificant a la baixa el projecte, l’empresa adjudicatària, Bruesa, va abandonar l’obra al·legant que no hi podia fer front, per la qual cosa va haver de compensar l’Ajuntament amb 200.000 euros. Es va haver de tornar a licitar la part d’obra que falta i per fases, en funció del finançament disponible.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments