Inici Actualitat La biblioteca Antoni Pladevall inicia els actes d’agermanament amb la Provença

La biblioteca Antoni Pladevall inicia els actes d’agermanament amb la Provença

0
COMPARTIR

La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell estarà agermanada, fins a l ‘octubre, amb la Provença francesa. Concretament amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy. L’objectiu és aprofundir en el coneixement d’aquesta regió des d’un punt de vista turístic i cultural. La iniciativa es va engegar el 2011 amb un agermanament amb Escòcia.

El nexe d’unió amb la regió escollida és una biblioteca local amb la qual s’intercanvia informació i es comparteix el projecte.

Aquest divendres es va fer la presentació de l’agermanament i dels actes que s’organitzaran. L’acte va comptar amb un espectacle musical amb la participació del grup Trop. Patri de Minorisa a la veu, percussions i flautes, i Lluís de Piteus a la viola de roda, tamborí de cordes, arpa, orgue portàtil i veu, van interpretar música de trobadors provençals i catalans.

Entre els actes programats hi ha una xerrada sobre la Provença i tres pintors Van Gogh, Gauguin i Cezanne el pròxim 1 de juny, un club de cinema i un de lectura, una visita a la Provença a inicis de juliol, un club de lectura en francès i un sopar provençal per tancar l’agermanament el 25 d’octubre.

De moment, ja es pot trobar a la biblioteca una àmplia bibliografia de publicacions sobre la Provença. Durant l’acte de divendres es va obsequiar als assistents amb un punt de llibre pintat per l’artista taradellenca Rita Sañé, que recerar unes flors de barballó i és el logotip del projecte.

 

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments