Inici Actualitat Més de 200 persones a la presentació oficial de ‘Taradell per la...

Més de 200 persones a la presentació oficial de ‘Taradell per la independència’

0
COMPARTIR

La sala del mig del centre cultural Costa i Font va quedar petita aquest divendres en la presentació pública de Taradell per la independència, la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’Assemblea és un moviment popular, unitari, democràtic i transversal que planteja proclamar un Estat català i celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya abans del 2014.

L’acte va comptar amb la participació del poeta, Lluís Solà Sala, i del membre del Secretariat Nacional de l’ANC, Pere Pugès. L’escriptor taradellenc Antoni Pladevall va presidir l’acte, recordant l’èxit de fa dos anys de la consulta per la independència i la formació de la secció local de l’ANC. Precisament, aquest dissabte es va fer la primera acció amb la pintada d’un mural a la paret exterior del camp de futbol. Una desena de nois i noies de la secció jove van pintar el mural durant tot el matí.

El poeta i dramtaurg vigatà, Lluís Solà Sala, va insistir en què Catalunya té el deure de reclamar la independència. Segons Solà, “ser lliures és ser responsables i un poble que té por és un poble que està en la ruina moral”. El poeta vigatà també va recalcar que l’estat espanyol “menysprea” la identitat catalana constantment: “Fa massa anys, segles, que ens demostren que no volen que siguem allò que som”. I va acabar la seva intervenció reclamant el dret a decidir. “És un dret i un deure no abdicar del nostre passat, present i futur”, i va afegir que “hem de començar a escampar-ho, a convèncer la gent que això és un bé pel país i un acte de justícia”.

L’activista i membre de del Secretariat Nacional de l’ANC, Pere Pugès, va explicar el procés que ha portat a la constitució de l’Assemblea i el full de ruta que es seguirà a partir d’ara. Pugès va fer servir una metàfora per descriure quin moment viu Catalunya: “Ara no cal picar pedra, cal polir-la. Sabem que ja té una forma, veiem com quedarà, però no podem trencar-la”, i va insistir en què no és un procés senzill però sí “imparable”.

Pugès també va recordar que tots els nous països independents sorgits a Europa han assolit la independència a partir d’un full de ruta que “no s’ha complert, sinó que hi han arribat abans del què preveien”. El full de ruta de l’ANC passa per extendre les seccions locals (ara ja n’hi ha 269) durant aquest any i iniciar per Sant Joan una marxa per la independència per sumar més adhesions locals i d’ajuntaments. Aquesta marxa culminarà amb una manifestació l’11 de setembre. “Volem que sigui la més gran que s’ha fet al país, superant la del 10 de juliol”, va anunciar Pugès.

La fase final culminarà en un referèndum sobre la independència de Catalunya entre maig i juny de 2013 que, segons Pugès, servirà perquè “l’endemà ens sentirem més lliures i, tot i que quedaran passos, potser accelerarem el procés”.

L’acte, que va acabar amb crits a favor de la independència, va comptar amb la participació de la coral L’Arpa que va interpretar, entre d’altres peces, L’Estaca i Els Segadors.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments