Inici Actualitat Un taradellenc dissenya un projecte per crear un teclat virtual per a...

Un taradellenc dissenya un projecte per crear un teclat virtual per a persones amb mobilitat reduïda

0
COMPARTIR

El treball de final de carrera, titulat “Teclat virtual amb predicció del llenguatge”, va merèixer la màxima nota per part de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic. Es tracta d’un projecte del taradellenc, Eloi Creus Casassas, que ha completat els estudis d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió i en Informàtica de Sistemes. El treball ha consistit en crear un programa que simula la funció del teclat físic de l’ordinador i permet escriure amb el ratolí o qualsevol altre dispositiu.

L’objectiu del projecte ha estat la creació d’un teclat virtual destinat a ajudar a persones amb mobilitat reduïda (que no poden utilitzar el teclat físic de l’ordinador) a escriure, intentant aconseguir una velocitat d’escriptura raonable per a textos de qualsevol mida.

Per aconseguir-ho, s’ha implementat un sistema de predicció del llenguatge que contempla dos aspectes:

– Es prediuen paraules segons la seva freqüència d’ús en un determinat diccionari. Així apareixen primer les paraules que més vegades s’han usat, segons un diccionari.
– Es prediuen paraules seguint les regles d’escriptura de la gramàtica catalana.

El programa creat per Eloi Creus és multiplataforma i es pot executar en els sistemes operatius Windows XP, Mac OS i Ubuntu Linux, per això ha utilitzat el llenguatge de programació Java. Fins ara només existeixen programes que no són compatibles entre diferents sistemes i no n’hi ha cap que tingui un predictor de paraules segons la gramàtica catalana.

Fins i tot, el programa preveu millores posteriors i ampliacions en diferents parts del seu conjunt. Per ampliar la informació podeu consultar el treball complet.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments