Inici Actualitat Taradell és el poble d’Osona que més diners rep del PUOSC 2012

Taradell és el poble d’Osona que més diners rep del PUOSC 2012

5
COMPARTIR

El Govern ha aprovat el Pla Únic d’obres i serveis (PUOSC) del Departament de Governació per al 2012. A Osona, en total, se subvencionaran 41 projectes per un valor de poc més de 6 milions d’euros. Taradell és el poble de la comarca que més diners rebrà. En total, són 450.000 euros per les obres del nucli antic.

Aquesta subvenció se suma als 348.500 euros que s’han rebut del Feder 2010, que també es destinen a les obres del nucli antic de Taradell. Per poder acollir-se a la convocatòria de les dues subvencions i destinar-les al mateix objectiu, les obres d’urbanització havien de començar abans de finalitzar el 2011.

Cal destacar que en el PUOSC del 2011, Taradell va rebre 466.000 euros que es van destinar a la urbanització del barri de Mont-rodon.

El PUOSC és el principal programa de cooperació local del Govern que serveix per donar suport i finançar inversions de municipis petits i mitjans. A tot Catalunya es destinen aquest any quasi 158 milions d’euros per finançar un total de 1.193 actuacions.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Taradell Bloc
13 març 2012 17:56

Jo no et puc respondre les preguntes, però m'he informat més respecte al tema i ho aporto perquè s'entengui més el procés. La concessió de subvenció per al quinquenni 2008-2012, efectivament, és una concessió de subvencions. I, per tant, genera una obligació per part de la Generalitat. Però cada subvenció va associada a un Pla anual, que s’aprova amb els pressupostos, segons disponibilitat pressupostària. El més normal és que les obres s’executin després d’aprovar el pla, tot i que els Ajuntaments poden avançar les obres i molts consistoris ho han fet aquest 2012. També m'han assegurat, des del departament de… Llegeix més »

Anònim
Anònim
13 març 2012 9:27

Només una puntualització o pregunta, si no haguessin set segurs aquest diners del PUOSC, s'haguessin fet les obres igualment? per què si no eren segurs com tu dius, llavors els veins d'on es realitzen les obres haguessin tingut de pagar molt més, no?(quina temeritat per part de l'alcalde) i per altra banda, amb aquesta noticia sembla que Taradell rebi uns altres 450.000 euros més en subvencions, dels que ja hi havien previstos quand és va pressupostar l'obra i per tant els veins, en aquest cas, haurien de pagar molt menys o gaire bé resCrec que aquesta noticia necessitava d'els aclariments… Llegeix més »

Taradell Bloc
12 març 2012 21:07

Hola. Primer de tot voldria dir que agraeixo el teu comentari, Pere. La diversitat d'opinions ens fa més rics. Segon, intentaré explicar perquè he publicat la notícia. 1- He buscat la noticia de fa 2 anys i l'única que he trobat és la que informa de la subvenció del Feder, que com ja saps és un ajut europeu diferent al PUOSC i només hi ha un petit esment al Pla Únic d'obres i serveis. 2- Efectivament, només es valida la transferència de diners. Però, crec que és notícia perquè una cosa és que estigui previst al PUOSC del quiquenni 2008-2012… Llegeix més »

Pere
Pere
12 març 2012 19:00

Aquesta subvenció ja es va aprovar fa 2 anys com a mínim, formava part del PUOSC del quinquenni 2008-2012 aprovat pel tripartit -almenys en això ens va anar bé, jaja!-. Llavors ja va ser notícia. No entenc que els periodistes 'piquin' i publiquin dues vegades la mateixa notícia que interessa als polítics. Ara simplement veig que s'ha aprovat la transferència dels diners. No sé si n'hi ha per tant com per fer-ne una notícia. Aquí féu una feina voluntària, però revisant el mateix bloc es veu que aquesta subvenció ja va ser notícia. Tampoc tindríem aquests diners sense un altre… Llegeix més »

Anònim
Anònim
9 març 2012 22:38

Sense l'alcalde que tenim, no tindriem aquests diners, segur!!!
Es el millor!!!
100% Lluis Verdaguer!!!