Inici Actualitat La feina dels Tonis de Taradell i de l’Alzinar de la Roca...

La feina dels Tonis de Taradell i de l’Alzinar de la Roca en un reportatge per ‘Espai Terra’ de TV3

0
COMPARTIR

La presència del popular meteoròleg, Tomàs Molina, a la Festa dels Tonis de Taradell 2012 no es va tancar amb el pregó. I és que aquest dilluns l’Alzinar de la Roca va ser escenari de la gravació d’un reportatge per al programa ‘Espai Terra’ de TV3. L’emissió, segurament, serà el 12 i 13 de març.

Segons la comissió dels Tonis de Taradell, Tomàs Molina es va comprometre a fer un reportatge per ‘Espai Terra’ per donar a conèixer la feina que es fa de recuperació del patrimoni rural. Per aquest motiu, aquest dilluns es va enregistrar el reportatge durant tot el dia.

El Mas l’Omeda de Santa Eugènia de Berga va cedir una tartana a la comissió dels Tonis de Taradell i en el reportatge expliquen perquè la cedeixen als Tonis, centrant-se en la feina de conservació que es fa a l’Alzinar de la Roca. La tartana es porta a Can Marxant i en Josep Codina explica quina feina de restauració ha fet i la història del taller.
El reportatge també aprofita per gravar tot el patrimoni que hi ha a l’Alzinar de la Roca i Jacint Torrents, del grup de recerca de la Universitat de Vic, explica els diferents carros que hi ha. Amb una tartana similar a la inicial, però ja restaurada, es fa un passeig pels camins de Panedes i s’explica el projecte de l’Ecomuseu i la feina de documentació del patrimoni etnològic de Taradell.

Fotos: Miquel Vilardell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments