Inici Actualitat Els taradellencs que tinguin domiciliat l’IBI tindran una rebaixa del 5%

Els taradellencs que tinguin domiciliat l’IBI tindran una rebaixa del 5%

0
COMPARTIR

El ple municipal d’aquest dijous, corresponent al mes de febrer, va aprovar per unanimitat una bonificació del 5% per a tots aquells taradellencs que tingui domiciliat el pagament de l’IBI en una entitat financera. Aquesta mesura, prevista per llei, es fa per fer front a l’augment del 10% decretat pel Govern estatal i que se suma a l’increment del 7,5% en aquest impost, que es va aprovar al ple del passat novembre. El pagament de l’IBI també es fraccionarà en dos pagaments si s’ha domiciliat.

La mesura permetrà reduir l’impacte de la pujada unilateral que va fer el Govern estatal amb l’aprovació del Reial Decret Llei 20/2011, de 30 de desembre, per a la correcció del dèficit públic. Segons aquest decret i aplicat a Taradell, aquest 2012 l’Impost de Béns Immobles (IBI) ha d’augmentar un 10% obligatòriament. Aquest increment de la pressió tributària se suma a la pujada que ja va aprovar el ple municipal de l’ajuntament de Taradell al mes de novembre de passar d’un coeficient del 0,79 al 0,85, cosa que significa un increment del 7,5%.

La bonificació serà del 5% només per aquells veïns que tinguin domiciliat el pagament de l’IBI. I, a més, se’ls cobrarà fraccionadament. Una primera quota entre abril i juny, i una segona entre octubre i novembre.

Tots els grups municipals hi van votar a favor. Segons l’alcalde, Lluís Verdaguer, “farem que sigui més fàcil assumir aquest augment aplicat per l’estat”. També va anunciar que s’enviarà una carta informativa a tots els propietaris perquè agilitzin la domiciliació abans de finals de març, en cas que no ho tinguin fet. Una mesura que van celebrar tots els grups.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments