Inici Actualitat Taradell edita una Guia d’acollida per als nous empadronats

Taradell edita una Guia d’acollida per als nous empadronats

0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Taradell ha decidit editar una Guia d’acollida perquè les persones que s’empadronin al poble puguin tenir recopil·lada tota la informació útil del municipi. Inclou informació dels serveis educatius, culturals, sanitaris i telèfons d’interès del poble. En els últims sis mesos, s’han empadronat 118 persones a Taradell.

La presentació de la Guia es va fer aquest dimecres al vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. Aquesta guia està editada pels serveis tècnics de Serveis Socials de la Mancomunitat La Plana i l’Ajuntament de Taradell, amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Es donarà a partir d’ara als nous empadronats.

Segons Francesc Torras, tècnic d’acollida, la guia “pretén ser una referència per la gent que s’inscriu de nou al poble per tal de tenir una guia de serveis i programes municipals”. Torras també ha explicat que “entenem que és important facilitar que qualsevol persona tingui les eines per esdevenir un taradellenc de ple dret”.

La guia s’afegeix a d’altres instruments que s’ofereixen als nous empadronats. D’una banda, un circuit d’acollida format pels punts on un nouvingut ha de passar com les escoles, l’ajuntament o el CAP, i una entrevista d’acollida on s’expliquen els serveis i els drets i deures que tenen respecte a la població. I de l’altra, una sessió de benvinguda on les autoritats locals donen la benvinguda als nous empadronats en els últilms sis mesos.

Després de la presentació de la guia, s’ha fet l’acte de benvinguda a algunes de les persones que s’han empadronat al poble l’últim mig any. La benvinguda ha anat a càrrec de l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i de la regidora de Benestar Social, Lluïsa Sañe i se’ls ha regalat un mapa, la guia telefònica i el primer volum de la història de Taradell. L’acte de benvinguda es fa cada sis mesos i Taradell va ser pioner a la comarca d’Osona.

De les 118 persones que s’han empadronat, 60 són dones i 58 homes. Un centenar provenen de la província de Barcelona, 4 de la de Girona i 2 de la de Lleida. Sis provenen de la resta de l’Estat espanyol i sis més són estrangers (1 de Polònia, 2 de Nigèria, 1 del Marroc, 1 del Nepal i 1 de Cuba).

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments