Inici Actualitat Més de 150 persones a la presentació de l’àudiovisual “L’Escola de les...

Més de 150 persones a la presentació de l’àudiovisual “L’Escola de les monges: històries viscudes”

0
COMPARTIR

La biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell s’ha omplert de gom a gom aquest dissabte al matí per assistir a la presentació de l’àudiovisual “L’Escola de les monges: històries viscudes”. Es tracta d’un treball documental realitzat pel Grup de Recerca Local a partir de records i vivències d’exalumnes, mestres i germanes Dominiques.

L’àudiovisual, de 23 minuts de durada, mostra la història d’un dels centres educatius del poble, des de la seva creació fins a l’enderrocament de l’edifici del carrer de la Vila. Es van fer una cinquantena d’entrevistes a l’interior de l’edifici de l’escola i es va comptar amb la col·laboració dels historiadors locals, Antoni Pladevall i Josep Baucells.

El treball recorda entremaliadures dels entrevistats, mostra l’evolució de l’educació, activitats, costums o cançons que van marcar la infantesa de molts taradellencs. El DVD s’ha editat i durant la presentació d’aquest dissabte se’n podien adquirir còpies.

L’acte ha comptat amb la presència de l’acalde, Lluís Verdaguer, la regidora d’Educació, Rosa Papell, la responsable de la biblioteca i portaveu del Grup de Recerca, Eva Leucó, i els memebres del Grup de Recerca, Lluís Miret i Míriam Martínez. Rosa Papell ha fet un agraïment públic a les germanes Dominiques  perquè “són autores d’aquesta història” i “per la seva generositat absoluta”. Lluís Verdaguer ha agraït la tasca del Grup de Recerca Local perquè “ajuda a què no es perdi la memòria”.

També hi han estat presents les germanes Àngels Alsina, Mercè Muntadas, Maria Rosa Puigdueta i Encarna Reverter.

En finalitzar l’acte, que ha estat molt emotiu, s’ha fet un petit reconeixement a totes les persones que van participar a l’audiovisual i també a les que s’han anat entrevistant durant el 2011 a partir de la tasca que fa el Grup de Recerca d’anar enregistrant les històries de les persones grans del poble.

El Grup de Recerca Local de Taradell està format per 19 persones que any rere any es dediquen, de forma voluntària, a recollir i preservar la memòria oral i popular del poble. El seu objectiu és realitzar un documental de cada escola del poble. L’any passat van realitzar un audiovisual sobre els 75 anys de l’escola rural El Gurri i, enguany, s’ha aprofitat l’enderrocament de l’antic edifici de les Monges i l’estrena del nou centre educatiu Sant Genís i Santa Agnès per realitzar un documental. El grup també elaborarà un treball sobre El Colomer, una antiga escola rural del municipi.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments