Inici Actualitat Un treball sobre el bandoler Toca-Sons guanya el quart Premi Ajuntament de...

Un treball sobre el bandoler Toca-Sons guanya el quart Premi Ajuntament de Taradell

1
COMPARTIR

Marina Allué, de Barcelona, es va endur aquest dijous al vespre la quarta edició del Premi Ajuntament de Taradell al millor treball de recerca de batxillerat. El treball premiat versa sobre la festa d’en Toca-Sons i el bandolerisme català i està dotat per 600 euros. Optaven al guardó un total de tres treballs.

El treball premiat, titulat “Toca-Sons. La influència del bandolerisme en la cultura catalana” compta amb un anàlisi del bandolerisme català per centrar-se en la festa d’en Toca-Sons. La seva autora va realitzar diverses entrevistes a taradellencs involucrats amb la festa per analitzar personatges, misteris i elements de la festa. També va realitzar una enquesta a 120 taradellencs i va analitzar el coneixement del bandolerisme a través d’una enquesta a 90 nens de Barcelona. El jurat va valorar el seu treball de camp, la correcta aplicació d’un qüestionari a un nombre significatiu de persones i l’ús apropiat que fa de les eines digitals i àudio-visuals per a la recerca.

També optava al premi un treball sobre el teixit empresarial de Taradell, titulat “Empreses a l’abast” i realitzat per la taradellenca Alba Galobardes. Analitzava les diferents formes jurídiques en què es pot constituir una empresa i com ha afectat la crisi econòmica entre les empreses de Taradell.

El tercer treball es centrava en analitzar la miopia entre un conjunt d’alumnes de secundària de l’IES Taradell, realitzat per Ariadna Güell, de Santa Eugènia de Berga. Es titula “La Miopia. Estudi a l’INS Taradell: el secret que amaguen els nostres ulls”.

El jurat estava format per la regidora d’Educació, Rosa Papell, l’exdirectora de l’IES Taradell, Amàlia Parra,  la responsable de la biblioteca Antoni Pladevall i Font, Eva Leucó, el professor, Albert Sangrà, i el taradellenc i membre d’Òmnium Cultural, Josep Romeu.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, va destacar que ha estat “l’any de més qualitat” en els treballs. En els tres anys anteriors han guanyat el premi només noies. El primer any un treball sobre política local de Míriam Martínez, el segon un treball sobre immigració d’Ariadna Prat, i l’any passat un treball sobre l’Esbart Sant Genís d’Aina Altímir.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Carles Camps
Carles Camps
20 gener 2012 21:10

La comissió d'en Toca-sons vol felicitar i agraïr a la Marina Allué per el seu treball sobre la festa, que ha estat guanyador del quart Premi Ajuntament de Taradell, al millor treball de recerca de batxillerat. Alhora felicitar a l'Alba Galobardes i l'Ariadna Güell pels seus treballs.

Carles Camps, en nom de la Agrupació Festa d'en Toca-sons.