Inici Actualitat Taradell es consolida amb el Passant dels Tres Tombs més important d’Osona

Taradell es consolida amb el Passant dels Tres Tombs més important d’Osona

1
COMPARTIR

Un centenar de carruatges han sortit al carrer aquest diumenge al matí a Taradell per celebrar el passant dels Tres Tombs. Setanta d’aquests carruatges pertanyen a la comissió de Tonis de Taradell i han estat restaurats i recuperats al llarg dels últims anys. El passant ha comptat amb la presència del portaveu del Govern, el taradellenc Francesc Homs, que hi participava a nivell institucional.

Aquest ha estat el primer any que la Festa ha estrenat la distinció de Festa d’interès nacional, que es va donar oficialment el més de març del 2011. Pels carrers de Taradell s’han pogut veure carruatges carregats a l’estil de 70 anys enrere. Així es podien veure carros carregats amb palla, troncs, blat de moro, botes de vi, una màquina de ventar… i diferents tipologies de carruatges: de vela, d’escala, tartanes…

Els carrers de Taradell s’han omplert de gom a gom durant tot el matí per gaudir del Passant. Els quatre abanderats eren els locutors del programa “Mans” de Catalunya Ràdio. Cal destacar que, enguany, s’ha recuperat la benedicció just al davant de l’Església, com es feia anys enrere.

Durant el matí també s’ha fet una recreació d’un casament de pagès, demostracions de feines antigues amb animals i es podia gaudir de la novena fira “Duros a quatre peles” dels comerciants del poble.

Mentrestant, a l’Ajuntament de Taradell s’ha fet l’acte institucional. Durant la recepció s’ha fet entrega del Toni d’Honor, una de les novetats d’enguany. La Comissió de la Festa ha decidit fer el lliurament del guardó a Casa Tarradellas perquè, segons ha assenyalat Josep Casassas, “transmet els valors de la cultura de la masia catalana arreu del territori i dóna a conèixer la vida quotidiana al medi natural”.

A la recepció, a banda de Francesc Homs, també hi havia el director general de Joventut, Toni Reig, el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, el director del Centre per la promoció de la cultura popular i tradicional catalana, Lluís Puig, o el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca. Francesc Homs ha destacat els Tonis de Taradell per “la perseverança, imaginació i feina ben feta”. Mentre que el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, ha dit que la Festa dels Tonis de Taradell “és una festa que sobrepassa l’àmbit comarcal”.

Us deixem amb una galeria d’imatges:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
15 gener 2012 22:31

Home aixo de dir, que es el Passant mes important dels 3 Tombs d´Osona, es una manera de dir molt subjectiva…depen del que busqui cada passant. Pero hi ha passants a la comarca, que pel fet de no tenir tanta gent, o menys pressupost siguin menys important o pitjors. A Taradell busqueu molta imatge, i molta popularitat, pero hi han altres factors a tenir en compte. No crec que siguin els millors de la comarca. Altres pobles, amb un pressupo t petitissims, fan uns passants espectaculars en quant a tracte huma,i buscant l´origen.
Gracies i endavant…cada un busca el que vol…