Inici Actualitat Aquest dijous arriben Ses Majestats els Reis de l’Orient

Aquest dijous arriben Ses Majestats els Reis de l’Orient

1
COMPARTIR

Aquest dijous al vespre Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a Taradell amb un munt de regals per a tots els nens i nenes del poble. Faran la seva entrada al municipi a 2/4 de 7 del vespre, mitja hora abans que els altres anys. El recorregut serà el mateix que l’any passat fins a la plaça de les Eres.

L’entrada serà com sempre pel carrer de la Font fins a La Plaça i el Passeig Domènec Sert. Després enfilaran cap a la Plaça de les Eres com cada any, baixaran pel carrer Sant Sebastià fins a la Plaça de Santa Llúcia, Plaça del Gili per acabar el recorregut pujant pel carrer de la Vila fins, una altra vegada, a la Plaça de les Eres on aparcaran les carrosses, faran l’adoració al pessebre situat a la glorieta i faran el parlament des del balcó de l’Ajuntament.

Els taradellencs els rebran durant el recorregut amb les tradicionals atxes de barballó enceses i la seva fumera que fa més misteriosa i màgica l’arribada de Ses Majestats.

Els caramels que es donaran al llarg de la cavalcada, no contenen gluten, per tant són aptes per celíacs i estan integrats en la campanya “Cap nen celíac, sense caramels”, a la que l’ajuntament es va adherir l’any 2007.

L’entrega de regals als més petits es farà un cop feta la salutació a l’Ajuntament i des de la carrossa de cada Rei.

Consells de Protecció Civil de Taradell 

“Protecció Civil de Taradell i els Agents Locals de Taradell emetem aquesta nota informativa per tal d’informar-vos de la previsió de talls de carrers i consells de seguretat durant la tarda del proper dijous 5 de gener de 2011 i, així, la cavalcada de Reis pugui ser celebrada sense cap incidència a destacar.

Primer de tot, cal recomanar-vos la mínima utilitat del vehicle d’ús propi pel centre de la població a partir de 3/4 de 6 de la tarda. Recordem que és una festa on hi participa la mainada i hi ha un alt risc que es pugui provocar un accident vial. Per això, recomanem que si s’ha d’agafar el cotxe, es deixi a un aparcament on no transcorri la cavalcada a l’hora indicada.

A partir de les 2 del migdia, no es podrà aparcar als carrers següents: Carrer de la Font, Passeig Domènec Sert, Carretera de Balenyà (des de l’Ajuntament a Correus), tota la Plaça de les Eres, davant l’Ajuntament, Carrer Sant Sebastià (part de baix), Plaça de Santa Llúcia, Plaça d’en Gili i Carrer de la Vila, ja que la brigada farà els preparatius.

A partir d’1/4 de 7 es tallarà parcialment la circulació dintre la població. L’accés de gent a a la població es tallarà per privar l’accés de vehicles a l’aglomeració de gent. A 2/4 de 7 de la tarda es tallarà el trànsit totalment i també l’accés a la Plaça de les Eres.

Al sector de la Plaça nova, recomanem que la gent no es col·loqui arran de la via, sinó que quedi col·locada a una situació més enrederida ja que les carrosses passen molt justes. Igual que al gir del davant la Caixa de Pensions ja que les carrosses hauran de fer maniobra.

A la Plaça de les Eres cal fer cas als membres de Protecció Civil que es trobin allà, igualment que els responsables de la Comissió de Reis, ja que com l’any passat es farà un dispositiu per recollir els joguines a cada carrossa.

Aconsellem que la gent utilitzi les zones d’aparcament més properes a la Ronda de circumval·lació ja que és la via més fàcil per moure’s, o la zona de l’Institut.

Cal anar molt en compte amb les atxes de barballó. És un objecte de foc que comporta màxim perill per als patges que participen a la rua, per la gent que veu la cavalcada i també per als arbres i plantes que puguin haver-hi a diferents sectors del recorregut.

Cal respectar les indicacions dels membres de seguretat (Protecció Civil i Agents Locals) i també dels membres de l’Organització de la Cavalcada durant tot el transcurs de la festa.

Esperem que aquests consells siguin una mica útils per la mobilitat de la població. Recordem que la festa la fem entre tots i cal procurar la seguretat d’un mateix i també dels altres.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
5 gener 2012 22:09

Hola hem anat a la cavalgada i ens ha encantat però això de les atxes de barballó ho he trobat una mica perillós el tema del foc, canalla…és molt bonic però ho he vist arriscat