Inici Actualitat Es completen les obres del barri Montrodon

Es completen les obres del barri Montrodon

0
COMPARTIR

Després de diversos mesos en obres, finalment s’han enllestit els treballs de millora de la urbanització del barri Montrodon de Taradell. Aquesta setmana s’estan asfaltant els carrers. Els treballs consistien en la pavimentació de voreres i el soterrament de la xarxa de baixa tensió, telefonia i gas natural. Les obres han anat a càrrec d’Acertis.

Imatge de les obres abans de l’asfaltat dels carrers.
El projecte, inicialment, va ser adjudicat a l’empresa de PAEXBA de Súria. Però abans de començar l’obra, la constructora va comunicar que entrava en concurs de creditors. I llavors es va fer una segona licitació que va guanyar Acertis.

Pel que fa al soterrament de les xarxes aèries de baixa tensió i telefonia, aquesta actuació ha permès eliminar les barreres arquitectòniques que hi havia a les voreres a causa de la presència de pals, i millor l’aspecte visual. També s’ha instal·lat un nou servei de xarxa de gas natural aprofitant part de les rases que es van obrir. Mentre que les voreres s’han acabat amb un paviment amb peces prefabricades de morter de ciment pòrtland.

Les obres es van adjudicar per un valor de 1,5 milions d’euros, però les previsions inicials s’han reduït en  361.000 euros respecte al pressupost inicial. Al final han costat 1,2 milions d’euros. S’ha finançat a través d’una subvenció del PUOSC de 467.000 euros, una aportació  de Gas Natural a l’obra mecànica de 237.000 euros, i una aportació de Plegac (Generalitat) per la gasificació de la zona de 120.000 euros.

La resta fins a completar el cost total s’ha pagat a través dels veïns (90% del restant), que han pagat 349.000 euros a partir de contribucions especials. I l’ajuntament de Taradell ha aportat el 10% restant, uns 39.000 euros.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments