Inici Actualitat Taradell forma part de l’Associació de Municipis per a la Independència

Taradell forma part de l’Associació de Municipis per a la Independència

0
COMPARTIR

Aquest dimecres al matí s’ha constituït a Vic l’Associació de Municipis per a la Independència, que compta amb un total de 155 municipis adherits. Entre ells, n’hi ha 31 de la comarca d’Osona. Taradell també en forma part ja que va ser el 25è poble en adherir-se, després d’aprovar-ho en el ple del 6 d’octubre passat.

L’Assemblea constituent s’ha fet a la Sala Eudald Maideu de L’Atlàntida a les 11 del matí i ha estat presidida per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, impulsor d’aquesta nova associació. També hi era present l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer.

L’Associació de Municipis per a la Independència pretén treballar per crear les condicions de partida a nivell municipal per enfortir el teixit que aposta per un nou plantejament nacional, que veu en l’obtenció de la independència l’únic escenari de futur.

En els Estatuts que es debatran en aquesta Assemblea es defineix que el dret a l’autodeterminació és un principi fonamental dels drets humans, qüestió aquesta que està recollida a la carta de les Nacions Unides, com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics ratificat per l’Estat espanyol el 27 de juliol de 1977, que en el seu Article 1 proclama: “Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural. Els estats en aquest pacte, incloent-hi aquells que tenen responsabilitat d’administrar territoris no autònoms, i territoris en fideïcomís, promouran l’exercici del dret a l’autodeterminació i respectaran aquest dret d’acord amb les disposicions de la Carta de les Nacions Unides.”

Curiosament, l’Associació es crea 2 anys i 1 dia després de la consulta sobre la independència del 13-D que tant èxit de participació va tenir a Taradell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments