Inici Actualitat L’Ajuntament de Taradell signa un conveni amb la Diputació de Barcelona per...

L’Ajuntament de Taradell signa un conveni amb la Diputació de Barcelona per un crèdit a baix interès

0
COMPARTIR

Dins el programa de crèdit local de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Taradell va signar aquest dilluns al matí un crèdit per valor d’uns 29.000 euros. Aquest sistema permet als ens locals obtenir recursos econòmics a baix interès per realitzar inversions municipals.

El crèdit el van signar l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el director de Banca Institucional de Catalunya Banc, Javier García Hornos. Taradell ha signat un crèdit per valor de 29.464,88 euros amb una subvenció directa de les despeses per part de la Diputació de 5.443,37 euros. És a dir, la Diputació subvenciona els interessos del crèdit.

Aquest crèdit és una part del crèdit que l’Ajuntament de Taradell havia de fer per tirar endavant la piscina coberta i que en total havia de pujar a 179.000 euros. Concretament, es finançava amb 200.000 euros del Consejo Superior de Deportes, 250.000 de la Diputació i 179.000 d’un crèdit.

Com que la xifra màxima que pot demanar l’Ajuntament de Taradell és de 150.000 euros. Ara s’ha demanat aquest petit crèdit i, segurament, a finals d’any es signarà el crèdit per la resta, un cop la Diputació de Barcelona ho aprovi en el ple del 22 de desembre. En total, sumaran els 179.000 euros.

El Programa de Crèdit Local és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Catalunya Banc (aleshores Caixa Catalunya) van signar l’any 1994 i que s’ha anat prorrogant any rere any.

Mitjançant aquest conveni, gairebé la totalitat dels ajuntaments de la demarcació han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En 14 anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d’euros, amb més de 1.425 crèdits assignats als municipis.

El programa permet finançar qualsevol tipus d’inversió, però s’exclouen operacions de refinançament de l’endeutament anterior i les operacions de tresoreria.

En total aquest dilluns deu municipis van signar diversos crèdits, que han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona per valor d’uns 5 milions d’euros en total.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments