Inici Actualitat Gran èxit del Tastet de whiskies de la Biblioteca

Gran èxit del Tastet de whiskies de la Biblioteca

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font va organitzar aquest dijous passat un tastet de whiskies, en el marc del projecte Osona-Highlands d’intercanvi cultural amb Escòcia. L’expert Joan Mitjavila va impartir el curset, on es va explicar la història, els processos d’elaboració dels whiskies, com saber llegir i interpretar les etiquetes, identificar els aromes, els gustos… La iniciativa va comptar amb la presència de 16 persones.

Els participants van tastar 6 whiskies de 6 regions diferents d’Escòcia. En concret: un blended whisky (Famous Grouse), un malta de les terres baixes (Auchentoshan 12 anys), un malta de les terres altes (Glenmorangie Nectar d’Or), un malta d’Speyside (Glenfarclas 15 anys), un malta de les illes (Talisker 10 anys) i un malta d’Islay (Laphroaig 10 anys).

De cada whisky s’omplia una fitxa, una nota de tast, on s’apuntava la seva edat, l’any de destil·lació, la regió, el color, les aromes, el gust i paladar, si el regust final era llarg, càlid, sec, dolç… i la seva puntuació.

El tastet va ser una experiència molt exitosa per a tots els participants.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments