Inici Actualitat Solidaritat Catalana fa botifarra a la Hispanitat amb un acte polític

Solidaritat Catalana fa botifarra a la Hispanitat amb un acte polític

0
COMPARTIR

Solidaritat Catalana per la independència (SI) va celebrar aquest dimecres, 12 d’octubre, un acte polític a Taradell. Amb motiu del Dia de la Hispanitat, més de 250 persones van participar en una botifarrada popular com a contestació a la “fiesta nacional” de l’Estat espanyol. L’acte va comptar amb els principals representants de la formació política.

Acompanyats per una companyia de “Miquelets”, el president de SI, Toni Strubell, el secretari general del partit, Uriel Bertran, Núria Cadenes i Héctor López Bofill van participar en l’acte polític previ, durant el qual van reivindicar la defensa de la cultura i del país com a eix prioritari pels polítics catalans.

Strubell va lamentar que Catalunya “sembli un parc temàtic on s’escenifica el procés de colonització; laminació cultural, lingüística i financera”.  Per aquest motiu, va demanar que es posi fi a “la humiliació que suposa estar subjugats a l’Estat espanyol”.

Bertran, en el seu torn, va explicar que fent un repàs a la història, hom s’adona que les colònies espanyoles tenen un límit temporal de 300 anys. “Per tant la nostra acabarà al 2014”. Fins llavors va instar a tots els presents a treballar per la independència per construir un estat fort.

Hèctor López Bofill va defensar també el paper de SI enfront les forces polítiques que només defensen l’autonomisme i va destacar la tasca que fan els tres diputats del partit “destapant les caretes a la classe política que actua com a còmplice d’Espanya”,  i va recordar que “la sobirania comença per identificar amics i enemics, i obrar en conseqüència”, “i el que és veritablement preocupant és que en aquest context encara hi ha sectors polítics en el catalanisme que s’escandalitzen quan l’ independentisme planteja un discurs en termes de conflicte i comença a vertebrar l’eix amic-enemic”.

Per la seva banda Núria Cadenes va fer especial menció a la necessitat de caminar directament cap a la independència i no perdre’s per altres camins perquè la situació s’està complicant a causa de la crisi econòmica i “s’estan destapant les vergonyes de l’espoli fiscal”.

Un cop finalitzats els parlaments es va fer la botifarrada popular, amenitzada pel grup de jazz “Donalee corda al quartet”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments