Inici Actualitat Es busquen fotografies antigues de l’escola de les Monges de Taradell

Es busquen fotografies antigues de l’escola de les Monges de Taradell

3
COMPARTIR

El Grup de Recerca Local de Taradell fa una crida a tots aquells taradellencs que puguin guardar o tenir en possessió alguna fotografia sobre l’escola de les “monges”. En concret, es demanen fotos de més de 30 anys d’antiguitat sobre l’escola de les Monges. En cas de tenir, agraixen si es poden portar a la biblioteca Antoni Pladevall i Font o posar-se en contacte amb la biblioteca (93 880 10 56). El Grup en farà una còpia per poder fer un muntatge sobre la història d’aquesta escola.

COMPARTIR

3
Deixa un comentari

avatar
1 Fils de comentarirs
2 Respostes
0 Seguidors
 
Comentari més actiu
Missatge més comentat
3 Autors
AnònimAnonimAnònim Autors recents
  Subscriu-te  
més nou més antic més votat
Notifica
Anònim
Convidat
Anònim

Si no ho tinc entès malament, l'edifici de les monges el va construir en Montserrat Camprodon amb la recompensa que li van donar per haver disparat contra en Toca sons. No se si l'edifici tenia cap mena de valor arquitectònic, però històric segurament sí, i no obstant se l'ha tirat a terra sense que ningú del municipi hagi recordat el seu origen ni hagi parlat del seu valor històric, quan a Taradell representa que en Toca sons i tot allò que hi està relacionat té una importància. Imagino que hi havia interessos de caràcter superior que deixaven a un segon… Llegeix més »

Anonim
Convidat
Anonim

No soc historiador, però per lo que m’han explicat avis i gent gran del poble, el tal Toca-sons, no ha existit mai, al contrari d’en Rocaguinarda, que si havia viscut prop del poble.

Anònim
Convidat
Anònim

No és així. El Bandoler Toca-Sons sí que ha existit, el que no era de Taradell però venia sovint a Taradell i en aquest cas, el van matar a Taradell, a prop de Can Jaumic.

Jaume Masferrer, Toca-Sons, fou un bandoler. Formà part de la banda de Serrallonga. Posteriorment formà quadrilla pròpia. Fou executat l’any 1631