Inici Actualitat Taradell tornarà a formar una columna per la Marxa dels Vigatans

Taradell tornarà a formar una columna per la Marxa dels Vigatans

0
COMPARTIR

El pròxim 10 de setembre es celebra una nova edició de la Marxa dels Vigatans. I Taradell hi participarà de nou amb una columna, que porta el nom de Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon, en honor a qui va ser comandant de les tropes catalanes durant la Guerra de Successió. L’acte consisteix en anar a Vic a peu per tal de participar en la marxa de torxes cap a la Catedral i a l’ofrena floral a Bac de Roda. Per això des d’Osona surten diverses columnes.

La columna de Taradell sortirà des de la Plaça de les Eres aquest dissabte a les 6 de la tarda. Els participants tindran berenar i torxes. S’espera la participació d’una cinquantena de persones. L’hereu de Taradell, Josep Masgrau, serà el penonaire.

Les columnes osonenques es trobaran a Vic a 2/4 de 8 del vespre, on començarà la Marxa de les Torxes. Està previst que a 1/4 de 10 del vespre es faci l’ofrena al monument a Bac de Roda i la Marxa continui pel nucli antic. A les 10 a la Plaça de la Catedral es cremarà el Decret de Nova Planta i la sentència del Tribunal Suprem sobre l’Estatut i s’homenatjarà a Joan Freixanet Felisart.

Tot seguit, hi haurà ball dels Gegants de Prats de Lluçanès i de l’Àliga de Vic i un concert de Cesk Freixas.

Els actes estan organitzats per Òmnium Cultural d´Osona i les columnes locals.

Referència històrica

El 17 de maig de 1705 tingué lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Vic. Un grup de prohoms vigatans encetà la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya. 300 anys després d’aquella fita i 300 anys després de la derrota a la Batalla d’Almansa, els osonecs del 2010 fem una crida perquè surtin de cada vila i ciutat dels Països Catalans columnes de vigatans i maulets per a unir-se a aquesta Marxa, que té lloc des de fa 7 anys a Vic -Osona-, la nit del 10 de setembre.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments