Inici Actualitat Un taller memòria històrica per saber com eren els comerços de Taradell

Un taller memòria històrica per saber com eren els comerços de Taradell

0
COMPARTIR

El Grup de Recerca Local de Taradell i l’Arxiu Fotogràfic han organitzat el segon taller de memòria històrica per al mes d’octubre. L’any passat van encetar el projecte “Imatges per fer memòria” amb fotografies que hi ha a l’arxiu sobre grups escolars. Es va escollir aquest tema perquè el Grup de Recerca va començar a treballar sobre les escoles del municipi de Taradell i aquesta activitat va servir per complementar la investigació inciada.

El taller també va servir per documentar les fotografies i per identificar moltes de les persones que hi apareixien, alumnes, mestres, etc. El resultat del taller es va mostrar en una exposició que es va inaugurar coincidint amb l’acte que cada any realitza el Grup de Recerca per mostrar la feina que ha fet durant l’any i per donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat amb tots els nostres projectes. L’exposició es va poder veure al vestíbul de la biblioteca durant els mesos de gener i febrer passats.

Aquest any el tema escollit són els comerços. Així, es busquem fotografies de botigues, bars, tallers, etc. perquè repassant el fons de l’arxiu s’han adonat que n’hi ha molt poques i volen ampliar el fons.

Enguany el funcionament del taller serà una mica diferent. En lloc d’anar a l’arxiu a documentar les fotografies que ja hi ha, es proposa que la gent vagi a ensenyar les fotos que té a casa seva sobre aquest tema i les expliquin: any, lloc, qui hi surt,… Amb aquestes fotos es podrà tenir constància i recordar quins comerços hi havia al poble, com eren els aparadors, els rètols, i quins han desaparegut.

L’objectiu del taller és també ampliar el fons de l’arxiu complementant la tasca que fa anys van començar en Miquel Vilardell i en Ganís Sañé. Es vol recuperar la memòria històrica a través de les fotografies que molts veïns del municipi conserven en algun calaix o en alguna capsa de sabates de casa i que serviran per explicar part de la història i de la vida quotidiana del poble.

També es poden portar altres documents sobre els comerços, com targetes, propaganda, publicitat, records, postals, etc.

De les fotografies o altres materials aportats se’n farà una còpia en format digital i l’original es retornarà al seu propietari al mateix moment. Tot el material recollit passarà a formar part del fons de l’Arxiu Fotogràfic de Taradell.

Per participar al taller només cal portar les fotografies els dies 6, 13, 20 o 27 d’octubre de 2/4 de 4 a 2/4 de 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Pladevall i Font.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments