Inici Actualitat Quinze joves participen en el camp de treball del Mas Can Pic

Quinze joves participen en el camp de treball del Mas Can Pic

0
COMPARTIR

Des del 14 d’agost i fins al pròxim 26 d’agost es realitza una nova edició del camp de treball, que organitza la el Mas Can Pic en col·laboració amb la comissió dels Tonis de Taradell. Enguany es compleix la desena edició i reuneix 15 joves d’entre 14 i 17 anys, provinents d’arreu de Catalunya (Manresa, Barcelona, Sils, Figueres, Sant Cugat del Vallès, Lleida i Taradell).

L’objectiu és aprendre els diferents oficis que feien els nostres avis i que amb el temps s’han anat perdent. També es pretén fer veure i comprendre l’evolució que ha fet el món de la pagesia. Per això, el camp de treball es centra en tallers de baster, carreter i teatre de carrer i ajuda a la restauració de tots els guarniments, eines i carruatges de l’Alzinar de la Roca

Tot i ser la seva desena edició, cal dir que serà el primer any que el camp de treball forma part d’una festa molt important, com és la festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la comissió de festes de Sant Antoni Abat de Taradell i reconeguda actualment com a festa d’interès nacional. Els participants en el camp de treball també participen en actes de la Festa Major del poble.

També a la Festa del Batre de Calldetenes

Al mateix temps, el grup de treball també participa en la Festa del Batre que es realitzarà aquest proper diumenge 21 d’agost al Molí de la Calveria de Calldetenes. Aquesta primera edició és una iniciativa conjunta de diverses entitats i institucions que volen conservar el record dels treballs agrícoles d’èpoques passades. En un ambient festiu, es presentaran totes les fases de què constava la recol·lecció i aprofitament del blat, que eren una vintena. Els participants en el grup de treball seguiran la jornada de diumenge gravant en vídeo les tasques agrícoles i entrevistant-ne els protagonistes.

Les entitats promotores són l’Ajuntament de Calldetenes, el Molí de la Calvaria, els Tonis de Taradell i el Museu del Blat del mas Colomer de Taradell.

Més informació a osona.com

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments