Inici Actualitat Polèmica perquè CiU accepta el vot favorable de PxC en un punt...

Polèmica perquè CiU accepta el vot favorable de PxC en un punt del ple

0
COMPARTIR

El ple de l’Ajuntament de Taradell d’aquest dijous, corresponent al mes de juliol, va tenir un punt que ha aixecat una mica de polseguera. Concretament, va ser el punt que feia referència a l’accetapció de tres subvencions que es destinaran a la piscina coberta municipal. ERC i SI hi van votar en contra, mentre que PxC hi va donar el vot favorable (CiU necessita el vot a favor d’algun regidor a l’oposició perquè governa en minoria).

Aquest fet va suposar que al final de les votacions, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, pronunciés unes paraules que han portat cua. Concretament, segons una nota de Solidaritat Catalana (SI), va dir: “Agraeixo públicament l’actitud de Plataforma per Catalunya, i em desdic del que vaig dir en campanya, que no pactaria amb Plataforma per Catalunya. Ara veig que és necessari perquè em puc refiar de les persones que volen el bé pel poble“. 

Aquesta afirmació ha generat una nota de premsa de SI (la reproduïm al final) lamentant un possible pacte entre CiU i PxC. Paral·lelament, l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha tret ferro a la polèmica en unes declaracions a osona.com. Entre d’altres, diu que “no hi ha, ni hi haurà cap pacte de govern amb PxC” i afegeix que “sí que acceptaré el suport puntual d’aquesta formació pel bé del poble, en projectes que pensi que són necessaris”. I un d’aquests projectes, segons Verdaguer, és el de la piscina coberta municipal.

Les subvencions que es van acceptar són 200.000 euros del Consejo de Deportes i 250.000 de la Diputació de Barcelona. Al mateix temps, es van incloure els diners que s’han rebut de compensació per la MAT, que pugen a 135.000 euros. En declaracions a Osona.com, Lluís Verdaguer explica que “si no s’hagués aprovat el punt hauríem perdut 450.000 euros”.  L’alcalde també explica que la decisió al voltant dels diners de la MAT no és definitiva i té matisos importants. “Quan licitem les obres de la piscina, sortirà algun constructor que portarà una oferta per sota del preu de licitació. Llavors, els diners que sobrin, que es podrien correspondre als de la MAT, els podrem destinar a algun altre projecte. Si a la licitació només hi incloem els 450.000 de les dues subvencions finalistes, si llavors sobren diners no els podrem fer servir per res més i també es perdran”, aclareix Verdaguer.

D’altra banda, el ple també va fer un minut de silenci per les víctimes de l’accident de trànsit a Orís d’aquest passat dimarts, en el qual va morir un jove de Taradell. Es va aprovar una moció conjunta de reconeixement a la festa dels Tonis, declarada festa d’interés nacional l’octubre de 2010, i una moció, amb l’abstenció de CiU i PxC, per penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament durant la diada de l’11 de setembre

Nota de premsa de SI

L’alcalde Covergent de Taradell Sr. Lluís Verdaguer pacta amb Plataforma per Catalunya

Ahir al vespre en el decurs del ple celebrat a l’ajuntament de Taradell ha quedat palès el pacte acordat entre Convergència i Unió i PxC.

Gràcies al recolzament del Sr Ricart, regidor de Plataforma per Catalunya, l’Alcalde Lluís Verdaguer podrà  utilitzar els diners que ha d’ingressar Taradell per el pas de la línea de Molt Alta Tensió MAT (135.000 €), per finançar la continuació de les obres de la piscina coberta. Un cop finalitzada la votació l’alcalde convergent ha manifestat “que agraeixo públicament l’actitud de Plataforma per Catalunya, i em desdic del que vaig dir en campanya: que no pactaria amb Plataforma per Catalunya, ara veig que és necessari perquè em puc refiar amb les persones que volen el bé pel poble”.

Manifestacions que han causat un fort rebuig per part de la oposició,  Jacint Casadevall de Solidaritat Catalana per la Independència l’hi ha recordat a l’Alcalde convergent que és lliure de pactar amb qui vulgui però l’hi ha demanat que rectifiqui aquestes paraules, tant ell com els altres regidors volen el bé pel poble, i que aquest bé no passa per destinar els diners de la MAT a la piscina,  i que cal destinar-los a altres projectes més prioritaris.

Cal recordar que la piscina coberta ja ha estat un projecte abastament qüestionat per la manca de viabilitat i perquè  ha provocat que l’ajuntament hagi hagut d’assumir un deute de més de 1.000.000 €.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments