Inici Actualitat Laura Arau formarà part de la segona Flotilla de la Llibertat

Laura Arau formarà part de la segona Flotilla de la Llibertat

0
COMPARTIR
Manuel Tapial, David Segarra i Laura Arau van ser retinguts fa un any a Israel

La taradellenca, Laura Arau, serà una de les tres catalanes que formaran part de la segona Flotilla de la Llibertat, que es proposarà de nou trencar el bloqueig de Gaza i portar-hi 2.000 tones de material d’ajuda humanitària. En total, hi prendran part un miler de persones de més de 20 països, distribuïdes en una desena de vaixells.

Arau ja va formar part de la primera flotilla de la Llibertat, que va dur-se a terme ara fa un any i que va acabar amb un atac de l’exèrcit israelià, que es va cobrar la vida de nou persones.

Els organitzadors de la segona Flotilla de la Llibertat tenen previst sortir cap a Palestina en els propers dies, però no volen concretar quan ni des d’on per motius de seguretat. Després de deu mesos de treball, Rumbo a Gaza -l’organització de l’estat espanyol que col·labora en la iniciativa- ha aconseguit reunir un milió d’euros i aportar un vaixell, activistes i ajuda humanitària a la segona flotilla. En total, hi participaran una cinquantena de persones de tot l’estat espanyol.

En la primera flotilla de la llibertat, hi viatjaven 750 persones, de les quals 50 van resultar ferides i 9 van morir després que l’exèrcit israelià l’interceptés al mar el 31 de maig del 2010, quan encara no havia arribat a Gaza. Laura Arau, que era en la flotilla l’any passat juntament amb el seu company Manuel Tapial, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que “Israel pot atacar o no segons la pressió social que facin els altres països”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments